Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση σε φοιτητές και σπουδαστές απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για να διεκδικήσουν: «Ολη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για τη δουλειά στο επάγγελμά μας να είναι το πτυχίο μας. Καμία αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, όπως με την αφαίρεση της Παιδαγωγικής Επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές. Αμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Ούτε σκέψη για περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων σε δωρεάν μεταπτυχιακά. Αμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων».

Με κεντρικό αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί επίσης αύριο την ίδια ώρα σε περικύκλωση του υπουργείου Παιδείας. Δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για αύριο κήρυξε το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή των καθηγητών στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ, μπροστά στη σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού, καλεί σε διοργάνωση εκδηλώσεων στις σχολές για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και γραφικής ύλης για τα παιδιά των προσφύγων. «Τώρα πρέπει οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι να δυναμώσουμε τον κοινό μας αγώνα με Ελληνες και ξένους εργάτες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που αποτελούν ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους!», σημειώνει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσει η γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά (2022-11-04 00:00:00.0)
«Ούτε σκέψη για μείωση όσων δικαιούνται δωρεάν σίτιση» (2019-06-13 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» για την Εκπαίδευση (2019-04-17 00:00:00.0)
«Παίρνουμε θέση μάχης ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια!» (2017-01-04 00:00:00.0)
Για να μην περάσει το «μνημόνιο» της Παιδείας (2011-03-02 00:00:00.0)
Πρωτοστατούμε στην ενημέρωση και αποκάλυψη του νόμου (2010-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ