Τρίτη 21 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Απαίτησαν άμεση καταβολή του έκτακτου βοηθήματος

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», συνεχίζοντας τον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους.

Στους 1.400 εργαζόμενους της επιχείρησης οφείλονται δεδουλευμένα 15 μηνών. Με τον πολύμηνο αγώνα τους κατάφεραν να τους δοθεί μέσω ΟΑΕΔ έκτακτο οικονομικό βοήθημα, ύψους 1.000 ευρώ, για να καλύψουν κάποιες από τις επείγουσες ανάγκες επιβίωσης. Τα χρήματα αυτά άρχισαν να καταβάλλονται το Φλεβάρη, όμως ενώ μπήκε το τρίτο δεκαήμερο του Μάρτη, περίπου 200 εργαζόμενοι δεν το έχουν εισπράξει ακόμα. Κι αυτό ενώ όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκια, ΔΕΗ κ.ά.

Ταυτόχρονα, εξελίσσεται το παιχνίδι που έστησε η «Καρυπίδης» με άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, προκειμένου να πάρουν και να λειτουργήσουν τα καταστήματα χωρίς να προσλάβουν τους εργαζόμενους σε αυτά.

Απαιτώντας άμεση παρέμβαση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών προς εφαρμογή του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, το πανελλαδικό Σωματείο των Εργαζομένων στην «Καρυπίδης» προγραμματίζει νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 23/3 στα γραφεία του ΣΕΠΕ.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενίσχυσης του αγώνα τους, η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού προγραμματίζει συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 24/3, στις 6 μ.μ., στο κέντρο της Περαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ