Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Στο μέλλον οι αποφάσεις

Σε «ενημερωτική» σύσκεψη εξελίχθηκε η χτεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου των γιατρών ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ), η πρώτη μετά το σταμάτημα, στα τέλη του Ιούλη, των πολύημερων κινητοποιήσεών τους, καθώς για μια ακόμα φορά η ηγεσία του Συλλόγου, παρά την αγωνιστική διάθεση των γιατρών, παρέμεινε προσηλωμένη στις αυταπάτες του διαλόγου με την κυβέρνηση, που δεν αποτελεί καμία εξασφάλιση για τα φλέγοντα αιτήματα του κλάδου.

Εγκλωβίζοντας τον κλάδο με ψευτοδιλήμματα, οι ηγεσίες τόσο του ΣΕΥΠΙΚΑ, όσο και της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) τον έσυραν στον λεγόμενο διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας και με τη διοίκηση του ΙΚΑ, και ο οποίος δεν έχει αποδώσει σε κανένα ζήτημα και ειδικότερα στο κρίσιμο ζήτημα της μονιμοποίησης των 5.500 συμβασιούχων.

Στη χτεσινή συνέλευση η πλειοψηφία της ηγεσίας του ΣΕΥΠΙΚΑ αναφέρθηκε στην... πορεία του «διαλόγου», στην οποία ωστόσο δε συμμετέχει ο Σύλλογος, αλλά μόνο η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, και παρέπεμψε σε αποφάσεις στη νέα γενική συνέλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών ΙΚΑ υπογράμμισαν ότι ο αγώνας των γιατρών του ΙΚΑ μπαίνει σε μια καινούρια φάση και ότι πρέπει να προετοιμαστούν οι κινητοποιήσεις και η παραπέρα πορεία στην κατεύθυνση της συνεργασίας με τους ασφαλισμένους, της αποδέσμευσης από τον λεγόμενο διάλογο και στην προετοιμασία των θέσεων των γιατρών για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) μέσα από τις τριμελείς επιτροπές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ