Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Στη χώρα των θαυμάτων»

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 25 Μάρτη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, η μουσική παράσταση «Στη Xώρα των Θαυμάτων» με τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Στο πρώτο μέρος ο Θ. Μικρούτσικος παρουσιάζει την καινούργια του δουλειά, που ήδη κυκλοφορεί, «Στην Ομίχλη των Καιρών». Μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Αλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα, με βασική ερμηνεύτρια τη Μαριάννα Πολυχρονίδη. Ο Χ. Θηβαίος παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί», που την εμπνεύστηκε από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916.

Το δεύτερο μέρος αποτελείται από τραγούδια κοινού αισθήματος, δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από δύο και περισσότερες γενιές.Ο «Σταυρός του Νότου» είναι εδώ μαζί με τον «Γουίλι», τον «W. G. Allum» και τους «7 Νάνους». Η «Πιρόγα» θα συναντήσει το «Ημερολόγιο», η «Σωτηρία της ψυχής» τις «Περικοπές», η «Μικρή Πατρίδα» τη «Ρόζα» και τον «Αμλετ της Σελήνης».

Τους τρεις καλλιτέχνες πλαισιώνουν σπουδαίοι μουσικοί, όλοι τους σολίστ υψηλών προδιαγραφών. Επικεφαλής ο Θύμιος Παπαδόπουλος με τα πνευστά του αλλά και ο Μάξιμος Δράκος με τα πλήκτρα του, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο και στις κιθάρες, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ