Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών από σήμερα

Από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών τον περασμένο Ιούνη

Avaton

Από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των πυροσβεστών τον περασμένο Ιούνη
Κινητοποιήσεις αρχίζουν από σήμερα στην Αθήνα οι πυροσβέστες, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ). Από το πρωί θα προβούν σε ένστολη καθιστική διαμαρτυρία στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Η διαμαρτυρία θα κρατήσει δυο μέρες και την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν πορεία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τα αιτήματα των πυροσβεστών είναι: Χαρακτηρισμός και αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού με νομοθετική ρύθμιση. Εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση του ΠΣ μέσα από την πραγματοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης. Εφαρμογή του πενθημέρου, τήρηση του ωραρίου εργασίας (37,5 ώρες) και θεσμοθέτηση της υπερωριακής απασχόλησης. Καταβολή άμεσα όλων των δεδουλευμένων και χορήγηση όλων των οφειλομένων ρεπό και κανονικών αδειών των προηγούμενων ετών. Αρση των μισθολογικών αδικιών για τους πυρονόμους -αρχιπυροσβέστες - πυροσβέστες και δημιουργία νέου πυροσβεστικού μισθολογίου, σύμφωνου με τις ειδικές συνθήκες του Σώματος. Αύξηση της οργανικής δύναμης του ΠΣ και άμεση κάλυψη των κενών. Προστασία των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, οι πυροσβέστες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στα εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου στη ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο, στις 11 το πρωί.

Οι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει. Τα προβλήματά τους χρονίζουν και είναι γνωστά στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος όμως - όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΥΠΣ - «τοποθετείται γενικόλογα και αόριστα σε βαθμό εμπαιγμού». Στην ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «δυστυχώς, ο υπουργός, με συνεργό τον αρχηγό του ΠΣ, χρησιμοποιεί τη θετική εικόνα που προέκυψε από την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο, προσπαθώντας να εντυπωσιάσει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις ευθύνες του για το σημερινό χάλι των πυροσβεστικών υπηρεσιών και του προσωπικού τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ