Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Μόλις ένας φύλακας για τις Εστίες και όλες τις Σχολές!

Διαμαρτύρονται οι φοιτητές για την υποχρηματοδότηση και την ελλειπή φύλαξη των χώρων

Την έλλειψη φύλαξης των Εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (ΔΠΘ) στην Ξάνθη, αναδεικνύει η Επιτροπή Αγώνα Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης, με αφορμή περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Οπως αναφέρει, υπάρχει μόλις ένας φύλακας που κάνει περίπολο παράλληλα στο χώρο των Εστιών και στις τρεις Σχολές που βρίσκονται έξω από την πόλη!

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων διεκδικεί επαρκή φύλαξη στην ευθύνη του κράτους και πρόσληψη φυλάκων με πλήρη δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία. Καταγγέλλει την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που υλοποιείται από τις κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, και οδηγεί σε τεράστιες ελλείψεις στις Σχολές, αλλά και σε απολύσεις εργαζομένων. Επίσης, καταγγέλλει τη διοίκηση του Πανεπιστημίου που αποποιείται των ευθυνών της και προσπαθεί να εμπλέξει τους φοιτητές στο να υποδείξουν από πού θα πρέπει να κοπεί η χρηματοδότηση για να βελτιωθεί η φύλαξη στο χώρο των Εστιών!

Η Επιτροπή Αγώνα Οικοτρόφων προαναγγέλλει κινητοποίηση στη Σύγκλητο τη μέρα που θα συνεδριάσει και καλεί τους φοιτητές να απαιτήσουν επαρκή φύλαξη στην ευθύνη του κράτους χωρίς περικοπή ή αναδιανομή κάποιου κονδυλίου. Ειδικότερα, ζητά: «Αύξηση της χρηματοδότησης σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Επαρκή φύλαξη στην ευθύνη του κράτους. Αύξηση δρομολογίων. Επαρκή συντήρηση κτιρίων (πόρτες, παράθυρα, φωτισμό σε όλους τους χώρους). Ανέγερση νέων Εστιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ