Τετάρτη 29 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διεθνιστική εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες
  • Στις 8 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
  • Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας από Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία και Τουρκία

Διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό διοργανώνει η ΚΝΕ το Σάββατο 8 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ξένες Κομμουνιστικές Νεολαίες.

Η εκδήλωση, που έχει τίτλο «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο καπιταλισμός που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά», θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα τελετών, και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις:

  • Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία
  • Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία
  • Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία
  • Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας - Σερβία
  • Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας

Επίσης, θα ακολουθήσει συναυλία με τραγούδια της προσφυγιάς, ενώ στο χώρο θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη που θα παραδοθούν σε προσφυγόπουλα.

Στην ανακοίνωσή της για την εκδήλωση η ΚΝΕ απευθύνεται στις νέες και τους νέους καλώντας τους να συμμετάσχουν:

«Για να δώσουμε απάντηση στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις κυβερνήσεις, στους εκμεταλλευτές των λαών, οι οποίοι έχουν μεγάλες ευθύνες καθώς:

-- Με τους πολέμους τους στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στην Αφρική, στα Βαλκάνια, σφάζουν και ξεριζώνουν τους λαούς.

-- Με τις αποφάσεις τους εγκλώβισαν 62.000 πρόσφυγες στη χώρα μας παρότι οι ίδιοι θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες. Μέσα σε άθλιες συνθήκες σε προσφυγικές δομές στις οποίες έχουν πεθάνει μικρά παιδιά, μια κατάσταση που δεν αφήνει ανεπηρέαστους και τους ντόπιους κατοίκους, κυρίως στα νησιά.

-- Με την πολιτική τους τρέφουν τον ρατσισμό και στρέφουν τον ένα λαό ενάντια στον άλλο, για να μην παλεύουμε όλοι οι λαοί αδελφωμένοι εναντίον τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δήθεν για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, πανηγύρισε για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό. Σήμερα, ξέρουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής που γίνεται για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών και γεωπολιτικών συμφερόντων.

Νέα και νέε, όλα αυτά δεν μπορεί και δε θα είναι το μέλλον μας!

Συνεχίζουμε ακόμη πιο μαζικά, να παλεύουμε για απεγκλωβισμό των προσφύγων, για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς. Για να ενταχθούν τα παιδιά όλων των προσφύγων και των μεταναστών σε δημόσιες δομές Εκπαίδευσης. Για να έχουν οι εργαζόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες ισότιμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Κάνουμε υπόθεσή μας την έκφραση πραγματικής αλληλεγγύης μέσα από μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία. Απομονώνουμε τους φασίστες και τους ρατσιστές.

Η φωνή μας μπορεί και θα γίνει πιο δυνατή. Αλλωστε, δεν είμαστε μόνοι μας. Την ίδια πάλη δίνουν χιλιάδες νέοι σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο (...)

Συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε και να παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που αναγκάζουν τους πρόσφυγες να έρχονται στη χώρα μας. Εχουν κοινή μήτρα με τις αιτίες που αναγκάζουν και εμάς, νέους από την Ελλάδα, να μεταναστεύουμε σε άλλες χώρες. Είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός, που γεννά κρίσεις, πολέμους, ανεργία, μετανάστευση, προσφυγιά. Παλεύουμε για την ανατροπή του!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ