Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη εργασία

Ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε το ΚΚΕ για την υπεράσπιση του δικαιώματος των εργαζομένων στη μόνιμη εργασία. Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Μανώλης Συντυχάκης, που υπογράφουν την Ερώτηση, αναφέρουν σχετικά με το άρθρο 47 ν. 4440/2016 τα παρακάτω:

«Με το άρθρο 47 ν. 4440/2016 δόθηκε η δυνατότητα στο υπουργείο Πολιτισμού να προβεί στην παραίτηση ή τη μη άσκηση ενδίκων μέσων κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους εργαζομένους και διατάσσουν την επάνοδο ή την παραμονή τους σε θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου. Το ΚΚΕ υπερψήφισε το άρθρο υπερασπίζοντας το δικαίωμα αυτών των εργαζομένων στη μόνιμη εργασία.

Τρεις μήνες μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου ουδεμία Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί από την κα υπουργό Πολιτισμού στο πλαίσιο της νομοθετικής εξουσιοδότησης που της δόθηκε από τη Βουλή. Την ίδια δε στιγμή οι συζητήσεις των ενδίκων μέσων που έχουν ήδη ασκηθεί προχωρούν κανονικά, με αποτέλεσμα να καθίσταται με αυτόν τον τρόπο ανενεργή η ψηφισθείσα διάταξη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης του άρθρου 47 ν. 4440/2016 και για ποιο λόγο έχει σημειωθεί αυτή η καθυστέρηση σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των ίδιων των υπηρεσιών του Υπουργείου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ