Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΑΤΡΩΝ
Συνεχίζεται η έκθεση με έργα του Μέμου Μακρή

Από την ξενάγηση
Από την ξενάγηση
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες ανοικτές ξεναγήσεις του κοινού στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110) - από τον ιστορικό Τέχνης Γρηγόρη Αναγνώστου - όπου φιλοξενούνται σημαντικά έργα του μεγάλου γλύπτη Μέμου Μακρή. Η επόμενη ξενάγηση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 4 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης, έγινε αναφορά στην πρώιμη καλλιτεχνική περίοδο δημιουργίας του Μέμου Μακρή, από την περίοδο της ζωής του μεταξύ Αθήνας και Παρισιού, δηλαδή τη δεκαπενταετία από το 1934, οπότε και ο νεαρός καλλιτέχνης ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, έως το 1950, που εγκαθίσταται οριστικά στη Βουδαπέστη.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ιστορικός Τέχνης Γρηγόρης Αναγνώστου, πρόκειται για το διάστημα κατά το οποίο η λεγόμενη αθηναϊκή περίοδος καθορίζεται τόσο από τις σπουδές του Μέμου Μακρή στην ΑΣΚΤ, όσο κυρίως από το παράδειγμα του Θανάση Απάρτη, ενώ το διάστημα της παραμονής του στο Παρίσι χαρακτηρίζεται από την επιρροή των εκεί δασκάλων του (Ανρί Λοράν, Μαρσέλ Ζιμόν), αλλά και των πληθωρικών ερεθισμάτων της καλλιτεχνικής μητρόπολης.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας για να προγραμματιστούν ξεναγήσεις μαθητών είναι το 2610 624088.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 - 15.00, Τρίτη και Παρασκευή: 18.00 - 21.00, Κυριακή και Δευτέρα είναι κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ