Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απορρίφθηκε εργοδοτική αγωγή για τη μείωση μισθού

Την αγωγή που κατέθεσε συμβολαιογράφος σε βάρος της υπαλλήλου της, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης - Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αρνήθηκε να αποδεχτεί την υπογραφή ατομικής σύμβασης με μείωση του μισθού της, απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η εργοδότρια ζητούσε να καθορίσει το δικαστήριο το μισθό της εργαζόμενης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 388 του Αστικού Κώδικα (περί απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών). Το δικαστήριο, ωστόσο, απέρριψε την αγωγή, αναγνωρίζοντας ότι οι όροι της Συλλογικής Σύμβασης μετά τη λήξη της ενσωματώθηκαν στους όρους των ατομικών συμβάσεων και η οποιαδήποτε μεταβολή τους απαιτεί τη συναίνεση των εργαζομένων. Αναφέρει, επίσης, ότι όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας, ως «οιονεί ενοχικοί όροι», μπορούν να τροποποιηθούν είτε με νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είτε με ατομική συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης - Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι η συγκεκριμένη αγωγή είχε στόχο όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και δεν έχουν υπογράψει νέες ατομικές συμβάσεις, διατηρώντας στις ατομικές τους συμβάσεις τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης. Επίσης, αναφέρει ότι η αγωγή είχε στόχο το χτύπημα της συνδικαλιστικής ιδιότητας της εργαζόμενης, που με τη στάση της υπηρέτησε τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων του κλάδου, είχε στόχο την καλλιέργεια φόβου και απογοήτευσης στους εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη για υπογραφή νέας ΣΣΕ, να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 7/4.

Τους καλεί να δυναμώσουν το Σωματείο τους, να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, σήμερα Σάββατο, στις 5 μ.μ. και στις αρχαιρεσίες στις 6, 7, 9 και 10 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ