Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Μαζική συμπαράσταση στη δίκη στελεχών του ΚΚΕ

Από νωρίς προχτές το πρωί, δεκάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι και μέλη φορέων, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Δικαστηρίου της Χίου, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα στελέχη του ΚΚΕ Μάρκο Σκούφαλο, δημοτικό σύμβουλο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χίου, ο οποίος διώκεται από πρώην ιδιοκτήτη ιστοσελίδας και εκπρόσωπο ΚΟΙΝΣΕΠ, και Γιώργο Αμπαζή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες ΚΟΙΝΣΕΠ. Η δίκη αναβλήθηκε, κατόπιν συμφωνίας των διαδίκων, για τις 2 Οκτώβρη 2017.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, όπου σημειώνεται: «Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ ευχαριστεί τους δεκάδες φορείς από τη Χίο και όλη την Ελλάδα που εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στα στελέχη του ΚΚΕ Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή, που διώκονται από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας "Chiospress" και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ».

Ακόμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου ευχαριστεί όλους όσους συμπαραστάθηκαν στους διωκόμενους και τους καλεί να μην υποκύψουν στο φόβο, τη μιζέρια και την υποταγή. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογραμμίζεται: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Χίου αισθάνεται για άλλη μια φορά την ανάγκη να ευχαριστήσει τα συνδικαλιστικά σωματεία και τους φορείς του μαζικού κινήματος στη Χίο και πανελλαδικά, τους απλούς ανθρώπους που εξέφρασαν με λόγια και έργα τη συμπαράστασή τους. (...) Καλούμε τους εργαζόμενους να ορθωθούν και να διεκδικήσουν, μη υποκύπτοντας στο φόβο, τη μιζέρια και την υποταγή. Η δίκη αναβλήθηκε, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται αταλάντευτα».

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, με απόφασή του, κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας για να εκφραστεί η συμπαράσταση την ώρα της δίκης. Μέχρι σήμερα 32 φορείς, σωματεία, σύλλογοι έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στα δυο στελέχη του ΚΚΕ, ενώ στην πορεία των δικών τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει με ψηφίσματα απ' όλη την Ελλάδα και δεκάδες άλλοι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ