Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι καταδίκες δεν πτοούν τη μικρομεσαίας αγροτιάς

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την απόφαση σε βάρος τριών συνδικαλιστών του οργανωμένου αγροτικού κινήματος

«Η κοινωνική συμμαχία και η λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων», τονίζει σε χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την καταδίκη τριών στελεχών του αγροτικού κινήματος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Πρόκειται για την ποινή εξάμηνης φυλάκισης που επιβλήθηκε σε τρία αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013 στη Νίκαια της Λάρισας, με την πρωτοφανή κατηγορία της «συναυτουργίας για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών» κι ενώ δεν αποδείχτηκε κατά την ακροαματική διαδικασία η διάπραξη του «αδικήματος» ούτε από τους αστυνομικούς μάρτυρες κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος επισημαίνει: «Η καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας σε βάρος τριών στελεχών του αγροτικού κινήματος (Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Χρ. Πάσχος) αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Τέτοιες αποφάσεις αποκαλύπτουν την υποκρισία της κυβέρνησης κι ουσιαστικά διευκολύνουν όσους - και παλιότερα και τώρα - καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη συκοφάντηση του αγώνα των φτωχομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Ομως, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ