Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» η Πολιτική Απόφαση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ

Από την εξόρμηση με τις Θέσεις σε καράβια στον Πειραιά
Από την εξόρμηση με τις Θέσεις σε καράβια στον Πειραιά
Μεγάλη εξόρμηση προετοιμάζουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για την Κυριακή, 9 Απρίλη, αφού με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσει η Πολιτική Απόφαση του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος, που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Για την προετοιμασία της πανεξόρμησης, ήδη οι Οργανώσεις καταρτίζουν τα πλάνα τους, συζητώντας και με τους φίλους του Κόμματος για να συμβάλλουν στη διάδοση της Πολιτικής Απόφασης. Για την προετοιμασία της εξόρμησης, μιλούν στον «Ριζοσπάστη» στελέχη από την ΚΟ Αττικής:

Ο Θοδωρής Σκολαρίκος, μέλος του Γραφείου της ΠΕ Δυτικής Αθήνας, σημειώνει ότι τα πλάνα διακίνησης που αποφάσισε η Οργάνωση είναι αυξημένα, αφού «φιλοδοξούμε να κάνουμε ένα πλατύ άνοιγμα στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, αξιοποιώντας την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Περιφερειακή Οργάνωση από τη διάδοση των Θέσεων της ΚΕ και το ενδιαφέρον που έδειξαν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι να συζητήσουν για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Οι Κομματικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σχεδιάζουν τη δουλειά τους για την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να φτάσει η Απόφαση του 20ού Συνεδρίου στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές, να ανοίξει η κουβέντα για την ανάγκη ισχυροποίησης του Κόμματος και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και του συστήματος που τον γεννάει».


Ο Βασίλης Τόγιας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βιομηχανίας, τονίζει τη σημασία που έχει εργάτες από τα εργοστάσια, τους στρατηγικούς κλάδους της παραγωγής να πάρουν και να μελετήσουν την Απόφαση του Κόμματος. Αλλωστε, το Συνέδριο απασχόλησε ιδιαίτερα η ισχυροποίηση του ΚΚΕ με νέες δυνάμεις ειδικά από αυτούς τους χώρους δουλειάς. Οπως λέει «αυτή η εξόρμηση αποτελεί συνέχεια της πλούσιας δραστηριότητας της οργάνωσης προσυνεδριακά, με εκδηλώσεις, συσκέψεις, εξορμήσεις κ.λπ. Σήμερα, πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο αυτή η συζήτηση με τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες της περιοχής και γι' αυτό φιλοδοξούμε ο "Ριζοσπάστης" να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερα χέρια. Να γίνουν ακόμα περισσότεροι όσοι κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για ισχυροποίηση του Κόμματος και ανασύνταξη του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Μάλιστα, αυτή η προσπάθεια γίνεται ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας που προσπαθεί να συντάξει τους εργάτες με τους στόχους της καπιταλιστικής ανάκαμψης, δηλαδή των κερδών της εντείνοντας την εκμετάλλευση...».

Για την προετοιμασία της εξόρμησης της ΤΟ Πειραιά, που στην εξόρμηση με τις Θέσεις της ΚΕ (18/12/16) είχε κάνει τη μεγαλύτερη διακίνηση στην ΚΟ Αττικής, ο Βαγγέλης Μάλαμας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ, δηλώνει ότι «από προχθές οι ΚΟΒ σχεδιάζουν την εξόρμηση και συζητούν με τους φίλους του Κόμματος για να συμβάλλουν κι αυτοί. Η πανεξόρμηση θα ξεκινήσει από το Σάββατο με γενικό ραντεβού μελών, φίλων και οπαδών για την παραλαβή των φύλλων, ενώ στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και χώροι δουλειάς: εργοστάσια, εμπορικά καταστήματα, το λιμάνι κ.λπ. Θα πάμε με αποφασιστικότητα για να είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που θα πάρουν το κείμενο. Για να μάθει ο λαός από εμάς, τους κομμουνιστές τι αποφάσισε το Κόμμα μας στο Συνέδριο και όχι από όσους πετούν λάσπη και διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ