Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ
Στο χέρι του το πλεονέκτημα

Με μοναδικό σκοπό να κρατήσει τη θέση του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που του δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε στο Τελ Αβιβ τη Μακάμπι (21.00 Νovasports 2) για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν στην Ευρωλίγκα. Με νίκη οι «πράσινοι» τερματίζουν στην τέταρτη θέση χωρίς να τους ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των άλλων «μνηστήρων». Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει το στόχο του ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αρκεί να υπάρξει βολικός συνδυασμός αποτελεσμάτων για αυτόν, και συγκεκριμένα αν νικήσει η Μπασκόνια τη Ζαλγκίρις ή ηττηθούν παράλληλα οι Μπασκόνια, Φενέρ. Πάντως, λόγω των μικρών βαθμολογικών αποστάσεων ανάμεσα στις θέσεις 4 - 7, υπάρχει για το «τριφύλλι» ο κίνδυνος να χάσει το πλεονέκτημα έδρας, τερματίζοντας στην 5η ή ακόμα και στην 6η θέση. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα θα βρεθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά.

Παρά την πληθώρα σεναρίων για την ομάδα του, το ζητούμενο για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ είναι η νίκη που θα σφραγίσει την επίτευξη του στόχου για παρουσία στην τετράδα, και πέραν των πρακτικών λόγων θα δώσει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Ο ίδιος όμως δεν φάνηκε να εφησυχάζει από το γεγονός ότι η Μακάμπι είναι αδιάφορη βαθμολογικά. Οπως είπε, ο αντίπαλος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς επιδιώκει να κλείσει νικηφόρα την παρουσία του στη φετινή Ευρωλίγκα, αγωνιζόμενος στην έδρα του. Μάλιστα επισήμανε πως μέχρι τώρα οι αγώνες της διοργάνωσης απέδειξαν ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους ανεξαρτήτως βαθμολογικών κινήτρων. Το καλό για τον κόουτς του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με απουσίες.

Αλλα αποψινά παιχνίδια: Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα (21.45 Novasports 5), Μπάμπεργκ - Γαλατασαράι (21.00 Novasports 4), Μπασκόνια - Ζαλγκίρις (22.00 Novasports 3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ