Τρίτη 11 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Συνεχίζεται η ενδοαστική αντιπαράθεση

ΤΙΡΑΝΑ.--

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, απέκρουσε χτες, για μία ακόμη φορά, τις πιέσεις του Δημοκρατικού Κόμματος και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης για άμεση παραίτηση της κυβέρνησής του και διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 18 Ιούνη. Ωστόσο δήλωσε πρόθυμος να κάνει «διάλογο» με το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα που αφορούν τις επικείμενες εκλογές, παρουσία, ενδεχομένως, στελεχών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η απάντησή του δεν έπεισε τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Σε συνάντηση που είχαν χτες στελέχη αντιπολιτευόμενων κομμάτων στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα, ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν από κοινού διαδήλωση διαμαρτυρίας στις 7 Μάη στην πόλη Καβάγιε της μεσοδυτικής Αλβανίας, σημειώνοντας ότι θα μποϊκοτάρουν τις επικείμενες επαναληπτικές τοπικές εκλογές και τις βουλευτικές του ερχόμενου Ιούνη εκτός και εάν ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα αποφασίσει να παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση...

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, κατήγγειλε τον Ράμα, για μία ακόμη φορά, για προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος και «εξαγοράς» ψήφων χρησιμοποιώντας, όπως υποστηρίζει, «βρώμικο» χρήμα από παραγωγή και λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Το ίδιο 24ωρο, ο Κινέζος πρέσβης στα Τίρανα, Ζιανγκ Γου, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, αναφέρθηκε στην προγραμματισμένη για τις 16 και 17 Απρίλη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αλβανία ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Ζιανγκ Γκαολί, σημειώνοντας πως βασικός στόχος είναι η αύξηση της διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο της Ζώνης και των Δρόμων του Μεταξιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ