Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Με δύο μάρτυρες αστυνομικούς, που έδειξαν το λιγότερο... απροθυμία να επαναλάβουν τα όσα προανακριτικά και ανακριτικά είχαν αναφέρει, συνεχίστηκε χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο πρώτος μάρτυρας, Χαρίδημος Φραγκομιχελάκης, αναφέρθηκε στην υπόθεση των επεισοδίων που προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Ηλ. Κασιδιάρη και άλλους βουλευτές το Νοέμβρη του 2012 σε ...εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο «Belvedere» της Χερσονήσου Κρήτης. Ο μάρτυρας ήταν τότε αστυνομικός διευθυντής.

Ο δεύτερος μάρτυρας, ο αστυνομικός Νικόλαος Μουρκογιάννης, κατέθεσε για τη συσχετιζόμενη υπόθεση που αφορά τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, συνοδεία του στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Κώστα Μπαρμπαρούση, που διέλυσε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, το Σεπτέμβρη του 2012. Η χρυσαυγίτικη έφοδος στη λαϊκή αγορά έχει προβληθεί σε τηλεοπτικά κανάλια και ιστοσελίδες. Ο μάρτυρας είπε ότι οι χρυσαυγίτες με τον Μπαρμπαρούση ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι από δημοτικούς αστυνομικούς στη λαϊκή αγορά παρουσία τους, για να ελέγξουν αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους... Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μία από τις κατηγορίες για τη συγκεκριμένη ομάδα στο δικαστήριο στο Μεσολόγγι ήταν η αντιποίηση αρχής. Το δικαστήριο, όμως, τότε, δεν μπόρεσε καν να την εξετάσει γιατί παραγράφηκε.

Εξάλλου, με χτεσινή ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής «καταγγέλλουν την κλιμακούμενη ανατροπή της μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο και διεκδικούν την άμεση και πλήρη διεξαγωγή της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών».

Οπως επισημαίνουν, «από τον Ιούνιο 2016 ακόμα όταν, κάτω από την πίεση του μαζικού λαϊκού κινήματος, των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής και των συγγενών των θυμάτων, αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, η μεταφορά αυτή ποτέ δεν επιτεύχθηκε ολοκληρωτικά, αλλά πάντοτε ορίζονταν δικάσιμοι και στον Κορυδαλλό, συνήθως σε αναλογία 6 Εφετείο - 4 Κορυδαλλός κάθε μήνα, με τη δικαιολογία ότι η αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών είναι η μόνη ικανή να φιλοξενήσει πολυπρόσωπη δίκη και συνεπώς πρέπει η χρήση της να κατανεμηθεί ανάμεσα σε πολλές, ταυτόχρονα διεξαγόμενες, πολυπρόσωπες δίκες». Ωστόσο, τονίζουν, «η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, των κατηγορουμένων στελεχών και μελών της, υμνητών του ναζισμού, αποτελεί αναμφισβήτητη ιστορική και νομική προτεραιότητα, ανεπίδεκτη σύμμετρης κατάταξης για τη διεκδίκηση της αίθουσας διεξαγωγής της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων (2024-02-20 00:00:00.0)
Μετά την ντροπιαστική έναρξη βρέθηκε ...αίθουσα (2022-11-02 00:00:00.0)
Εν αναμονή της απόφασης για την αναστολή των ποινών (2020-10-16 00:00:00.0)
Ναζισμός χωρίς εγκληματική πράξη δεν υπάρχει (2020-01-22 00:00:00.0)
Σχολιασμός καταθέσεων από την Πολιτική Αγωγή (2017-05-18 00:00:00.0)
Αίτημα για κλήτευση μαρτύρων (2016-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ