Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αρνήθηκε τη συζήτηση θέματος για τα προβλήματα στο Ηλιακό Χωριό

Το θέμα έφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αρνήθηκε η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί στο χτεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το ζήτημα που έθεσαν οι κομμουνιστές εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», εκτός ημερήσιας διάταξης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν 435 οικογένειες στο Ηλιακό Χωριό της Πεύκης. Θεωρώντας ότι δεν είναι κατεπείγον, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό, η περιφερειακή αρχή δεν ενέκρινε καν τη συζήτηση του θέματος, πόσο μάλλον την έκφραση συμπαράστασης στα προβλήματά τους που ζητούσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η στάση της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξενίζει. Από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε, επέδειξε προσήλωση στην υπηρεσία της κυρίαρχης πολιτικής, συσκοτίζοντας την επιλογή της αυτή με μία ανώδυνη φρασεολογία περί δήθεν μέτρων και ενεργειών υπέρ των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν από τη λιτότητα. Το ότι πρόκειται για φρασεολογία και μόνο, το αποδεικνύουν οι προϋπολογισμοί που η διοίκηση ψήφισε, καρμπόν με τους προηγούμενους που κατέκρινε, τα όποια έργα για τις λαϊκές ανάγκες που δεν έγιναν, τα χρήματα που αφειδώς μοιράζονται για επενδυτικά σχέδια του κεφαλαίου, αλλά και η συμπεριφορά της απέναντι σε φορείς και συλλόγους που έχουν κατά καιρούς παραβρεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απαγορεύοντάς τους να πάρουν το λόγο.

Να σημειώσουμε ότι στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης κατοικούν σήμερα 435 οικογένειες, οι οποίες παραμένουν χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό που να τους εξασφαλίζουν θέρμανση και ζεστό νερό. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, και στην προσπάθεια των κατοίκων να προστατευτούν από το κρύο, είναι να γεμίζει οι οικισμός με κάθε είδους ενεργοβόρα και ανθυγιεινά μέσα, όπως ξυλόσομπες, αερόθερμα, ηλεκτρικές θερμάστρες κ.ά. Δεν έχει δε ολοκληρωθεί το δίκτυο των αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων. Οπως σημειώνει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε, «η ευθύνη είναι αποκλειστικά των κυβερνήσεων, του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΟΑΕΔ, να δώσουν λύσεις στα προβλήματα θέρμανσης και αποχέτευσης του Ηλιακού Χωριού, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογία και χωρίς οι κάτοικοι να επωμιστούν κανένα κόστος».

Επίσης, η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συζητήσει και άλλο θέμα που έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ζητούσε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του σε κυβερνητική τροπολογία (συζητιόταν χτες στη Βουλή) με την οποία αφαιρούνται από τους δήμους και τις περιφέρειες βασικές αρμοδιότητες, οι οποίες αφορούν στην ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα άνω των 15.000 θεατών, με στόχο να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να αποφευχθούν πιθανά εμπόδια στην υλοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ