Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Νέος θάνατος αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις στην επείγουσα ιατρική

Μετά το θάνατο του 38χρονου άνδρα στην Ουρανούπολη, ο οποίος περίμενε για περίπου 2 ώρες ασθενοφόρο, ο θάνατος ενός ακόμα ανθρώπου στη Χαλκιδική, το βράδυ της Δευτέρας, ήρθε να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες από τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος 55χρονος άνδρας έπαθε καρδιακή ανακοπή στη Νέα Σκιώνη το βράδυ της Δευτέρας. Εθελοντής διασώστης που κλήθηκε να βοηθήσει τον 55χρονο κάλεσε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο ενημερώθηκε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε βάρδια ασθενοφόρου και ότι το μοναδικό άλλο διαθέσιμο ασθενοφόρο βρισκόταν στον Πολύγυρο, και αυτό μάλιστα ήταν σε άλλο περιστατικό. Τελικά, ασθενοφόρο από το ΚΥ Κασσανδρείας έφτασε στη Νέα Σκιώνη αφού διασώστης του ΕΚΑΒ το παρέλαβε πριν από την έναρξη της βάρδιας του, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατό να σωθεί ο 55χρονος άνδρας.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του ΚΥ Κασσανδρείας δήλωσε ότι «έχουμε πολύ λιγότερους διασώστες απ' ό,τι θα έπρεπε και χονδρικά καλύπτονται οι μισές βάρδιες».

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Το θέμα των τραγικών ελλείψεων στην επείγουσα ιατρική στην ΠΕ Χαλκιδικής φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σάκης Βαρδαλής, απαιτώντας από την κυβέρνηση την άμεση και επαρκή στελέχωση όλων των δομών Υγείας στη Χαλκιδική με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γεωγραφία της περιοχής όσο και τις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν, λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα σημειώνεται: «Η κατάσταση στην ΠΕ Χαλκιδικής είναι τραγική. Οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων Υγείας και, συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Αγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες. Η κατάσταση αυτή μάλιστα επιδεινώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ο μεγάλος αριθμός των τουριστών δημιουργεί ανάγκες για πολύ περισσότερα ασθενοφόρα και προσωπικό».

Τονίζεται ότι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική και έχει οδηγήσει και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ κάτω από το όριο ασφαλείας, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που εφαρμόστηκε απ' όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «η σημασία της επείγουσας ιατρικής, η εξειδικευμένη αντιμετώπιση, η έγκαιρη μεταφορά, που καλύπτονται από τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να περιορίσει ή και να εκμηδενίσει τις επιπτώσεις των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ ζητούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι (2023-08-15 00:00:00.0)
Στελέχωση τώρα του ΕΚΑΒ, απόσυρση της αντιεπιστημονικής ΠΝΠ (2023-07-19 00:00:00.0)
Τρεις πνιγμοί, οι δύο σε μια μέρα... (2023-06-29 00:00:00.0)
Αλλη μια γυναίκα - θύμα των εγκληματικών ελλείψεων στο ΕΚΑΒ (2023-06-09 00:00:00.0)
Μοιραία η έλλειψη ασθενοφόρων στη Σάμο (2014-12-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ