Τετάρτη 12 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στην «Καρυπίδης»

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τους απλήρωτους εργαζόμενους της επιχείρησης «Καρυπίδης» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατεθεί στους εργαζόμενους, που δίνουν έναν πολύμηνο αγώνα, η υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο διάστημα από τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους Συλλόγους της ΟΓΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

Την ίδια ώρα, ενώ οι εργαζόμενοι του «Καρυπίδη» είναι απλήρωτοι περίπου 15 μήνες, με τις πλάτες της κυβέρνησης και των ελεγκτικών της μηχανισμών συνεχίζεται το παιχνίδι που στήθηκε σε βάρος τους από την εργοδοσία αλυσίδων σούπερ μάρκετ που παίρνουν τα πρώην καταστήματα της «Καρυπίδης» και τα λειτουργούν, χωρίς όμως να προσλαμβάνουν τους εργαζόμενους, καταστρατηγώντας τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους σε περίπτωση μεταβίβασης της επιχείρησης.

Αυτό έγινε και στον Αλμυρό Βόλου, όπου πρώην κατάστημα της «Καρυπίδης» πλέον λειτουργεί από την «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ». Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα δίπλα στο ΚΤΕΛ, την Παρασκευή 14 Απρίλη, στις 11 π.μ., και καλούν τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ