Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φλόγα που καίει»... τα τραγούδια τους

Την καινούργια δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Χρήστου Λεοντή σε στίχους Δημήτρη Λέντζου με τίτλο «Φλόγα που καίει» - δεύτερη συνεργασία τους δέκα χρόνια μετά από τον «Ερωτα Αρχάγγελο» - και ερμηνευτές τον Θοδωρή Βουτσικάκη, την Ιωάννα Φόρτη και τον Αλέξανδρο Τσιωνά παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Μετρονόμος», τη Δευτέρα 24 Απρίλη στις 21.30 στη μουσική σκηνή «Σφίγγα» (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13, τηλέφωνο κρατήσεων: 211.4096.149, 698.7844.845).

Θα μιλήσουν ο Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης, και ο Σπύρος Αραβανής, φιλόλογος, δημοσιογράφος. Θα παρουσιαστούν ζωντανά τα κομμάτια του άλμπουμ. Ωρα έναρξης: 21.30. Είσοδος ελεύθερη.

Δεκατρία καινούργια τραγούδια με αναφορά στο σήμερα για τα αρχέγονα πάθη των ανθρώπων. Οι μελωδίες του Χρήστου Λεοντή λυρικές και γόνιμες συναντούν τους ποιητικούς στίχους του Δημήτρη Λέντζου σαν ένας πανάρχαιος χορός που όλο μεγαλώνει σαν αγκαλιά και σαν πατρίδα. Τραγούδια που καίνε σαν αιώνιες φλόγες στους βωμούς της αξιοπρέπειας, του έρωτα και της ανάγκης.

Αυτή η «φλόγα που καίει» δεν είναι τίποτε άλλο από την ελπίδα του κόσμου να πάει ένα βηματάκι μέσα του. Είναι αυτό το «ωραίο ταξίδι» για μιαν Ιθάκη. Κι όλος ο κόσμος, πια, είναι μια Ιθάκη, κι όλος ο κόσμος πια είναι μια θάλασσα και τα άλλα νησιά δεν είναι τίποτε άλλο από τα πέτρινα δάκρυα των ανθρώπων.

Παίζουν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης: πιάνο, Αντώνης Παπαγγελής: κλασική κιθάρα, Παντελής Ντζιάλας: ακουστική κιθάρα, Θανάσης Σοφράς: κοντραμπάσο, Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν, Σπήλιος Κούνας: λάφτα, σάζι, Γιάννης Σινάνης, Βαγγέλης Τσιαπλές, Στάθης Σαββίδης: μπουζούκι, Χρήστος Πανόπουλος: τύμπανα, Στράτος Σαμιώτης: κρουστά, Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα, Βασίλης Ραψανιώτης: βιολί. Ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Λεοντής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ