Παρασκευή 21 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Οι εργάτες έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια προβλήματα και κοινό εχθρό

Την Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 7 μ.μ.

Εκδήλωση με θέμα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά» διοργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου των Κατασκευών, την Πέμπτη 27 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Οικοδόμων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Ηλεκτρολόγων Αττικής, Εργατοτεχνιτών Κατεργασίας Ξύλου Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Τεχνικών.

«Σε περίπτωση πολέμου, ενώ δουλεύουμε μαζί στο γιαπί εργάτες από διάφορες χώρες, θα μας βάλουν τα αφεντικά να σκοτωθούμε μεταξύ μας, πάλι για να κονομάνε αυτοί», αναφέρουν τα σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση.

Στον κλάδο των Κατασκευών συγκεντρώνεται σημαντικός αριθμός μεταναστών εργατών. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δουλεύουν απλά δίπλα στους Ελληνες συναδέλφους τους, αλλά έχουν κάθε συμφέρον να παλέψουν μαζί, μέσα από τα ίδια σωματεία, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά και τη ζωή τους. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν θέσει στόχο να «φωτίσουν», μέσα από την εκδήλωση που οργανώνουν, την ανάγκη για ταξική ενότητα των εργαζομένων, για σφυρηλάτησή της μέσα από τα σωματεία και τη δράση τους.

Επιπλέον, συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου, όπως η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων, διαθέτουν σημαντική πείρα όσον αφορά την πολύμορφη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Εχουν πείρα από τις καμπάνιες με τις οποίες στάθηκαν στο πλευρό λαών που βρέθηκαν στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στη στήριξη και τη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτούς. Η σχετική πείρα δεν περιορίζεται στις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά πηγαίνει δεκαετίες πίσω στο χρόνο: Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ είναι μερικές μόνο από τις περιπτώσεις στις οποίες η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο ξεδίπλωσαν τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους. Πλευρές της πείρας αυτής θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση, μέσα από τις ομιλίες που θα γίνουν, αλλά και με άλλους τρόπους.

Το μήνυμα που στέλνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποτυπώνεται στο κάλεσμά τους ως εξής: «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι εργάτες, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες και τον ίδιο εχθρό, αυτόν που μας κλέβει τον ιδρώτα σε περίοδο "ειρήνης" και αυτόν που θέλει το αίμα μας σε περίοδο πολέμου. Οι εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της χώρας μας, αλλά και κάθε χώρας, δεν έχουν κανένα συμφέρον να πολεμήσουν για λογαριασμό όσων τους ξεζουμίζουν, δηλαδή για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους. (...) Παλεύουμε ενάντια στον πόλεμο, αλλά και ενάντια στο εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα. Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να μας λυτρώσει από τα βάσανα που τραβάμε καθημερινά και από τους πολέμους, συνολικά, και θα μας δώσει τη δυνατότητα ικανοποίησης των αναγκών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ