Παρασκευή 21 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Καραβάν Σαράι»

Τη Δευτέρα, 24 Απρίλη, στις 8.00 μ.μ., θα προβληθεί στα γραφεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) η ταινία «Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά. Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία που αναφέρεται στα δεινά και τις δυσκολίες της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Είσοδος ελεύθερη.

Λίγο πριν το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, το 1948, γίνεται εκκένωση των παραμεθόριων χωριών, για να διευκολυνθούν οι κινήσεις του Εθνικού Στρατού και των ανταρτών. Ενας σαραντάρης χωρικός, ο Μαργαρίτης, αναγκάζεται όπως πολλοί άλλοι να εγκαταλείψει το σπίτι του και να κατεβεί μαζί με τα δύο παιδιά του στη Θεσσαλονίκη και εγκαθίστανται σε ένα από τα επιταγμένα κτίρια της πόλης, το Καραβάν Σαράι. Εκεί ζουν πρόσφυγες κάτω από άθλιες συνθήκες και καταφεύγουν σε πάσης φύσεως ατιμίες και μπαγαποντιές. Ο Μαργαρίτης προσπαθεί να παραμείνει αμέτοχος στα ανείπωτα δράματα που εκτυλίσσονται γύρω του, με μεγάλο ψυχικό κόστος.

Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Δήμητρα Χατούπη, Μίρκα Καλαντζοπούλου, Λάζαρος Αντρέου, Βασίλης Κολοβός, Λεωνίδας Βαρδαρός, Χρήστος Σιμαρδάνης, Σοφία Φιλιππίδου, κ.ά. Μουσική Γιώργος Τσαγκάρης.

Οι ταινίες του «Το εργοστάσιο» και «Καραβάν Σαράι» βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ