Σάββατο 22 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑΥΤΕΣ
Για εκπαίδευση στη Σούδα

Τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα της Κρήτης αξιοποίησαν προς εκπαίδευσή τους ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS Ross», που ελλιμενίστηκε πρόσφατα στην παρακείμενη αμερικανική βάση, αφού προηγούμενα, μαζί με το έτερο αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Porter», είχαν εξαπολύσει πυραυλική επίθεση εναντίον της Συρίας.

Συγκεκριμένα, ναύτες του «Ross» μετέβησαν την Πέμπτη στο ΚΕΝΑΠ και εκτέλεσαν σενάριο άσκησης επί του πλοίου «Αρης», που είναι αραγμένο εκεί, λειτουργώντας ως στίβος μάχης για τους εκπαιδευόμενους.

Θυμίζουμε ότι το ΚΕΝΑΠ παίζει κομβικό ρόλο για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, καθώς εκπαιδεύει (σε αλλεπάλληλα, υψηλών απαιτήσεων και εξειδικευμένα «σχολεία») στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών». Σε αυτό έχουν ήδη εκπαιδευτεί εκατοντάδες στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από διάφορες χώρες. Διόλου τυχαία, το ΚΕΝΑΠ ήταν το πρώτο ΝΑΤΟικό κέντρο που έλαβε την υψηλότερη μορφή πιστοποίησης της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, ενώ το επισκέπτονται συχνά - πυκνά ανώτατα στρατιωτικά στελέχη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που μάλιστα το έχουν χαρακτηρίσει «το διαμάντι του ΝΑΤΟ». Ο δε νυν διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (MARCOM), Βρετανός αντιναύαρχος Κ. Τζόνστοουν, το χαρακτήρισε πρόσφατα «απαραίτητο προορισμό» («a «go-to» place») «για την παροχή κορυφαίας εκπαίδευσης σε ομάδες επιβίβασης και σε ειδικούς σε επιχειρήσεις αποτροπής».

Δείγμα κι αυτό των ποικίλων υπηρεσιών που παρέχει η κυβέρνηση στον ευρωατλαντικό άξονα, επιδιώκοντας γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, εμπλέκοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ