Τρίτη 25 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Φινάλε με «αστερίσκους» για τίτλο και παραμονή

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου (44ου συνολικά) τίτλου, μετά την ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Eurokinissi

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου (44ου συνολικά) τίτλου, μετά την ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα
Με τον Ολυμπιακό να κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο (7ος συνεχόμενος, 44ος συνολικά) και τον Λεβαδειακό να γίνεται η δεύτερη ομάδα (μετά τη Βέροια) που υποβιβάζεται στη Football League, το τοπίο για τα δυο πιο καίρια ζητήματα του πρωταθλήματος της Super League ξεκαθάρισε, τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου, μετά την 29η και προτελευταία αγωνιστική. Την ίδια ώρα όμως, τόσο για την υπόθεση «τίτλος» όσο και για αυτή που αφορά τον υποβιβασμό, παραμένουν κάποιοι «αστερίσκοι», οι οποίοι παραπέμπουν στις δικαστικές αίθουσες για την οριστική κατάσταση.

Τίτλος και αναμονή

Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής σχετικά με τα όσα συνέβησαν μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, όπως γνωστοποιήθηκε, η Εισαγγελία Πειραιά ανοίγει ουσιαστικά τον φάκελο για έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες του Πλατανιά για προπηλακισμούς παικτών του στο ημίχρονο του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και στις δύο περιπτώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.

Σώθηκε ο «Γηραιός»... τρέχει η ΠΑΕ

Ρευστή είναι η κατάσταση και στην ουρά, παρά το γεγονός ότι με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής παρέμεινε στην κατηγορία ο Ηρακλής (όπως και οι ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης) και ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που αποχαιρέτισε. Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα με παλιές οφειλές σε πρώην παίκτες του «Γηραιού» μετριάζουν την χαρά στους «κυανόλευκους», με την ΠΑΕ, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, να καλείται τις επόμενες μέρες να τακτοποιήσει ανοιχτές εκκρεμότητες (π.χ. φάκελος αδειοδότησης).

Γκολ στη Λιβαδειά, πανηγύρια στο Καυτανζόγλειο

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 (Μαρίν 21', Ντα Κόστα 24', Ντε λα Μπέγια 29', 71', Ντομίνγκες 81' πέν.) και να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Πλατανιά με 3-1 (Μενδρινός 78' - Ουάρντα 4', Κάμπος 8', Σάχοβ 63') και παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Στη μάχη της ουράς, η εντός έδρας ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ με 2-0 ( Αραούχο 87', Μουλόπουλος 90'+) έστελνε τους Βοιωτούς στη β' κατηγορία, την ώρα που ο Ηρακλής επικρατούσε του Παναιτωλικού με 2-1 και η ΑΕΛ της Ξάνθης με 1-0, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους. Ο Αστέρας Τρίπολης υπέστη ανώδυνη ήττα από τη Βέροια με 4-3. Αλλαγές στην κατάταξη των ομάδων που θα μετέχουν στα πλέι οφ επέφεραν η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου και η ήττα του Πανιωνίου από την Κέρκυρα με 1-0.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 64, ΠΑΟΚ 58, Παναθηναϊκός 54, ΑΕΚ και Πανιώνιος 52, Ξάνθη 45, Πλατανιάς 42, Ατρόμητος 36, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Κέρκυρα 32, Παναιτωλικός 31, Ηρακλής και Λάρισα 28, Αστέρας Τρίπολης 27, Λεβαδειακός 23, Βέροια 22.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ