Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 5 - 1
Παραδόθηκε αμαχητί

Sportidea

"Τα 'χασε" ο Ρεχάγκελ με τα χάλια που είδε, αν και απέφυγε να το εκφράσει πλήρως στις δηλώσεις του
«Βουτηγμένη» στα προβλήματα ήταν χτες η Εθνική μας ομάδα στο Ελσίνκι όπου αντιμετώπισε το αντίστοιχο συγκρότημα της Φινλανδίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2002. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνετρίβη με 5-1 από τους Φινλανδούς, αποτέλεσμα που αν και ήρθε σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, κατάφερε να «αμαυρώσει» το ντεμπούτο του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της ελληνικής ομάδας, καθώς μάλλον δεν περίμενε να αντικρίσει τόσο μεγάλα προβλήματα στους διεθνείς μας (ασύνδετοι στην επίθεση, χαλαρό και ασυντόνιστο κέντρο, «παιδική» άμυνα).

Τα μετόπισθεν και ο Ελευθερόπουλος συχνά - πυκνά υπέφεραν από τις ορέξεις των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα πέντε φορές τα ελληνικά τέρματα να παραβιαστούν. Η αρχή έγινε στο 14' με τον Φόρσελ, ενώ τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήραν οι Ριχιλάχτι (22'), Κόλκα (38'), Φόρσελ (43') και Λιτμάνεν (53', πεν.). Για την Εθνική μας, το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Καραγκούνης (30'). Μετά τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ, μεταξύ άλλων, είπε: «Είμαι λίγο καιρό στον πάγκο της Εθνικής, όμως πάντα ο προπονητής πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη. Πάντως, πρώτη φορά στην καριέρα μου και ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής είδα τέτοια έλλειψη μαχητικότητας από ποδοσφαιριστές. Κατά τη διάρκεια του αγώνα χάσαμε το 90% των προσωπικών μονομαχιών. Περίμενα περισσότερα. Θα εξετάσω το σημερινό παιχνίδι και θα αποφασίσω μετά αν πρέπει σε ανάλογες αναμετρήσεις να παίζουμε επιθετικά ή αμυντικά». Από την πλευρά των Φινλανδών, ο προπονητής Μουρίνεν ανέφερε: «Κάναμε εξαιρετική εμφάνιση. Ημασταν πεινασμένοι για τη νίκη. Μακάρι να μην σταματούσαμε σ' αυτή τη φάση».

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Νιέμι, Χέλιν, Σαρίνεν, Χίπια, Τίχινεν, Ριχιλάχτι, Νούρμελα, Ταίνιο (62' Βις), Φόρσελ (80' Γιόχανσον), Κόλκα, Λιτμάνεν (80' Κούγκι).

ΦΙΛΑΝΔΙΑ: Ελευθερόπουλος, Μπασινάς (46' Ζήκος), Γεωργάτος, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Κωνσταντινίδης (25' Γεωργιάδης), Χαριστέας, Ζαγοράκης (83' Φύσσας), Μαχλάς, Καραγκούνης, Βρύζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ