Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Στηρίζει τη γενική απεργία των εργαζομένων της Βραζιλίας

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα της Βραζιλίας, στη Συνομοσπονδία CTB, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ στη Βραζιλία, ενόψει της γενικής απεργίας στις 28 Απρίλη.

Οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας κατεβαίνουν σε γενική απεργία στις 28 Απρίλη ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Τεμέρ στην Κοινωνική Ασφάλιση και την εργασιακή νομοθεσία. Η γενική απεργία της 28ης Απρίλη προετοιμάζεται συστηματικά από τα ταξικά συνδικάτα της Βραζιλίας εδώ και βδομάδες, με στόχο να είναι η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στη χώρα από τη γενική απεργία του 1917.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στη γενική απεργία των εργαζομένων της Βραζιλίας, στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που υπηρετούν το κεφάλαιο.

  • Χιλιάδες μέλη της Ενωσης Ιθαγενών Λαών της Βραζιλίας διαδήλωσαν χτες έξω από το Κογκρέσο της χώρας στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, ενάντια στην καταπάτηση των εδαφών όπου ζουν, στα δάση του Αμαζονίου, και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Αντιδρά στα σχέδια της αντιδραστικής κυβέρνησης του Μισέλ Τεμέρ, να προωθήσει ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση φυσικών πόρων. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής με δακρυγόνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ