Τρίτη 2 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Eurokinissi

Μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκίνησε χτες, οι πρώτες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέρνουν στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και υποδομές. Θέμα για το οποίο εδώ και μερικές μέρες το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα σε όλα τα επίπεδα.

Σε ύφεση ήταν από την Κυριακή το βράδυ η μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε δασική έκταση από το μεσημέρι του Σαββάτου, στο χωριό Μαριές Ζακύνθου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή, όλοι οι άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ώστε να την περιορίσουν και να μην κινδυνέψει το χωριό. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Ολες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονταν στο σημείο λόγω κινδύνου αναζωπύρωσης, καθώς μετά το μεσημέρι έπνεαν πιο δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου εξήντα πυροσβέστες από τη Ζάκυνθο, τα Λεχαινά, τον Πύργο και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 20 οχήματα, 4 υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών, οι οποίες όλο το βράδυ προμήθευαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.

Επιπλέον, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Πούντα της Αιγιαλείας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή επιχειρούσαν συνεχώς, για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Ταυτόχρονα, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονταν σε ετοιμότητα, για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Τέλος, κατασβέστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 8 το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Μάρμαρα της Αιγείρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ