Τετάρτη 3 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ
Αντιπολιτεύονται για τους «όρους» της συμφωνίας

Οτι θα εφαρμόσει το 4ο μνημόνιο μια κυβέρνηση της ΝΔ διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης, αν και για αντιπολιτευτικούς λόγους άσκησε κριτική στην κυβέρνηση διότι η συμφωνία έχει «μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση».

«Αναγνωρίζουμε ότι το κράτος έχει συνέχεια» και «οι συμφωνίες μάς δεσμεύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες σε συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την εφαρμογή της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι στη Βουλή δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, λέγοντας ότι το 4ο μνημόνιο είναι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και πως δεν συντρέχουν οι λόγοι που η ΝΔ ψήφισε το 3ο μνημόνιο.

Για τη συμφωνία αυτή καθαυτή, ανέφερε ότι «ο λογαριασμός φτάνει στα 12 δισ. ευρώ και είναι 8,5 φορές περισσότερο από το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη και 4 φορές από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014», για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αναποτελεσματική έναντι της ΝΔ, με την οποία, όπως είπε, τα πράγματα «δεν θα είχαν φτάσει ποτέ εδώ, θα είχαμε τελειώσει σήμερα με τα μνημόνια».

Ανέφερε πως «το 4ο μνημόνιο είναι χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση» και με «μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια» και ότι «δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους» και για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε σχετικά ότι οι κυβερνώντες «δεσμεύουν τη χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια». Οτι πρόκειται για μια «συμφωνία ντροπής», με «νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit ή διαρκής λιτότητα».

Από το Ποτάμι αναφέρουν ότι «το 4ο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής όπου κυριάρχησαν αυταπάτες αλλά κυρίως απάτες. Κάποιοι στις πλατείες των "αγανακτισμένων" έχτισαν τις πολιτικές τους καριέρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ