Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αμεσα ανόθευτες εκλογές

«Εκλογές ανόθευτες από εκβιασμούς και διχαστικά διλήμματα, από τις οποίες θ' αναδειχτούν οι καλύτεροι, ικανότεροι, οι καταλληλότεροι». Η φράση αυτή αποτελεί το επιμύθιο - ζητούμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε χτες η Ενωτική Ποδοσφαιρική Κίνηση και με την οποία επαναλαμβάνει το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Η ΕΠΟΚ τονίζει προς όλους τους εμπλεκομένους με το άθλημα πως «είναι ώρα ευθύνης» και προτρέπει τη διοίκηση στην ΕΠΟ να τις προκηρύξει το συντομότερο δυνατό ως «μοναδική σώφρων και αποτελεσματική διέξοδο».

Μεταξύ άλλων, οι πρόσφατες διοικητικές αλλαγές, χαρακτηρίζονται «"λίφτινγκ" που δεν μπορεί να προσφέρει καμιά λύση στην αδιέξοδη κατάσταση. Οι εσωτερικοί "ανασχηματισμοί" δεν αναστρέφουν τη φθίνουσα πορεία. Απαιτείται νέα αθλητική φιλοσοφία και ριζική αλλαγή διοικητικής πρακτικής». Καταγγέλλονται ακόμα «ίδια νοοτροπία, έλλειψη οράματος και σχεδιασμού, με τα πάντα να γίνονται θυσία στο βωμό των πελατειακών σχέσεων και των εκλογικών σκοπιμοτήτων». Εγινε «"αλλαγή προσωπείου" και ένας προσχηματικός ελιγμός εξωραϊσμού. Τα τεχνητά διλήμματα, η διχαστική τακτική, οι πιέσεις και οι προσφορές "ανταλλαγμάτων" με στόχο να καμφθούν αντιστάσεις, οδηγούν στην παραπέρα ηθική απαξίωση του χώρου και στην επιδείνωση της εικόνας εκμαυλισμού που εμφανίζει προς τα έξω».

Η ΕΠΟΚ αναγνωρίζει ότι «υπάρχουν υγιείς δυνάμεις, σ' όλες τις παρατάξεις», ακόμη και έξω απ' αυτές, «που χρειάζεται να μπορέσουν να εκφραστούν ελεύθερα, ν' απεγκλωβιστούν από την παραπλανητική πρακτική της υποσχεσιολογίας και των εκδουλεύσεων, ν' αποδεσμευτούν από κομματικές εξαρτήσεις ή άλλου είδους προκαταλήψεις». Επισημαίνει την ανάγκη να μπει «τέρμα στο φαύλο κύκλο όπου ο σημερινός ευνοημένος θα είναι ο αυριανός αδικημένος» και ιδιαίτερα «να πάψει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να θεωρείται ο φτωχός συγγενής». Καλεί λοιπόν τις Ενώσεις να πορευτούν σε κοινό δρόμο ώστε «ν' ανασυρθούν από το τωρινό τέλμα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Σε συνεργασία με την πολιτεία και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο του οποίου ήταν ως τώρα ουραγός και υποτελής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ