Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Ενοπλος 45χρονος σε κτίριο του ΟΚΑΝΑ

Ενας 45χρονος ένοπλος, τοξικομανής σε αποθεραπεία, εισέβαλε χτες στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, απαιτώντας να ανανεωθεί η άδεια περιπτέρου που διατηρεί στο παλιό λιμάνι, για το οποίο υπάρχει απόφαση κατεδάφισης. Βρισκόταν σε απόγνωση, αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του προέρχονται από αυτό το περίπτερο στο ενετικό λιμάνι, το οποίο θα γκρεμίσει ο δήμος. Επειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε στις Αρχές, στις 3 μετά το μεσημέρι.

Την ώρα της εισβολής, στο κτίριο υπήρχαν 3 εργαζόμενοι στον Οργανισμό, οι οποίοι πρόλαβαν να κλειστούν σε δωμάτιο του κτιρίου. Η επιχείρηση για να πειστεί ο δράστης να βγει από το κτίριο κράτησε αρκετό χρόνο, ενώ όταν νωρίς το πρωί έφτασαν στο σημείο οι πρώτοι αστυνομικοί, σημειώθηκε και ανταλλαγή πυροβολισμών του δράστη με αστυνομικούς. Εκτός από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, αποκλείοντας τη γύρω περιοχή, στον ΟΚΑΝΑ βρέθηκε και κλιμάκιο της ομάδας ειδικών αποστολών της ΕΛΑΣ, ο εισαγγελέας υπηρεσίας, καθώς και ειδικός ψυχολόγος- διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα, πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό με πολλές παραμέτρους, που δεν σχετίζονται με την λειτουργία της μονάδας και του ΟΚΑΝΑ συνολικότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ