Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να παρεμποδίσει το Μαθητικό Φεστιβάλ

Ομάδα φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής με τραμπούκικη επίθεση επιχείρησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που έγινε το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Μετεώρων, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, καθώς οι μαθητές τούς έβαλαν εκεί που τους αξίζει, στο περιθώριο.

Οι μαθητές έδωσαν μαζικά το «παρών» στο Μαθητικό Φεστιβάλ, που είχε σύνθημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο». Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επιτραπέζιο παιχνίδι ενάντια στον πόλεμο, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μαθητών. Ταυτόχρονα, στο χώρο βρίσκονταν σκακιέρες όπου διεξάγονταν τουρνουά σκακιού από μικρούς και μεγάλους μαθητές.

Στη διάρκεια της βραδιάς, παρουσιάστηκε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με ποιήματα κομμουνιστών ποιητών και επαναστατικά τραγούδια. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών - Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών».

Ακολούθησε προβολή βίντεο από συνεντεύξεις που πήρανε μαθήτριες της Πολίχνης από πολιτικούς πρόσφυγες που έζησαν και πήγαν σχολείο στην ΕΣΣΔ, σχετικά με το πώς ήταν η Παιδεία στον σοσιαλισμό.

Επίσης προβλήθηκε βίντεο της ΚΝΕ ενάντια στην εγκληματική δράση και το ρόλο της Χρυσής Αυγής.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μαθητική συναυλία. Στο χώρο διεξάγονταν δραστηριότητες για παιδιά μικρότερων ηλικιών.

Να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή σε κάθε σχολείο, γειτονιά

Η προσπάθεια να χτυπηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ αναδεικνύει τον βρώμικο ρόλο και τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία δηλητηριάζει τα μυαλά των μαθητών και της νεολαίας με τη ναζιστική φασιστική ιδεολογία της και προσπαθεί να στήσει τάγματα εφόδου για να σταματήσει όποιον παλεύει και διεκδικεί, όποιον αγωνίζεται ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, το οποίο υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή.

Το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ καταγγέλλει την παρουσία των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Μετεώρων και σημειώνει: «Με τις γνωστές τραμπούκικες πρακτικές τους, νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν το "παρών" στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Οι μαθητές τούς έβαλαν εκεί που τους αξίζει... στο περιθώριο.

Εκεί είναι η θέση των απογόνων των ταγματασφαλιτών, των νοσταλγών των ναζί, των υπερασπιστών των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των κηφήνων που πλουτίζουν στις πλάτες μας. Εκπροσωπούν τα συμφέροντα των αστών, αυτούς υπερασπίζονται. Γι' αυτό βλέπουν τον εχθρό τους στους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Δε θέλουν να υπάρχουν μαθητές που δεν παύουν στιγμή να αγωνίζονται για το δίκιο, που διεκδικούν, που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε κάθε μαθητή, νέο των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, να γυρίσει την πλάτη στο ναζιστικό τους δηλητήριο. Να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή σε κάθε σχολείο, γειτονιά. Να μην έχουν τόπο να σταθούν.

Τους απαντάμε με οργάνωση της πάλης μας παντού, βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!», καταλήγει το ΣΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ