Τρίτη 9 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ξεκίνησε η κατάθεση νέου μάρτυρα

Η κατάθεση του μάρτυρα Φώτη Ανδρεόπουλου, εκπαιδευτικού, εθελοντή καθηγητή στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά που λειτουργεί από το 2006, ξεκίνησε χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας κατέθεσε για την έφοδο χρυσαυγιτών στο χώρο του σχολείου, όπου γίνονται μαθήματα στους μετανάστες, το καλοκαίρι του 2014, με βανδαλισμούς και συνθήματα της Νεολαίας Χρυσής Αυγής και συνέχισε καταθέτοντας στοιχεία για τις πολυάριθμες επιθέσεις χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών στον Πειραιά, οι οποίες εντάθηκαν από το 2012. «Αρχισαν να τους βρίζουν στο λεωφορείο, όταν ήταν εμφανές ότι ήταν μετανάστες. Δεν ήταν φαινόμενα συχνά, συστηματικά και οργανωμένα πριν το 2012. Μου το έλεγαν οι μαθητές μου, ότι στη στάση του λεωφορείου τούς σταματούσαν και τους έλεγαν "τι θέλετε εδώ" και τέτοια (...) μαθητές μας έλεγαν ότι φοβούνταν να έρθουν, γιατί θα μπορούσαν να τους χτυπήσουν (...)», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας μίλησε για συγκεκριμένα περιστατικά επιθέσεων, την περίοδο του 2012 και μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τα οποία του κατήγγειλαν μαθητές του και σε πολλά από αυτά πήγε επιτόπου και βοήθησε τα θύματα των επιθέσεων.

Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου με τις ερωτήσεις των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών.

  • Αμεση ήταν, την Παρασκευή 5 Μάη, η αντίδραση των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, σχετικά με δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης για «να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος, κυριότητας του υπουργείου Υγείας» για τη διεξαγωγή της δίκης. Οι συνήγοροι καταγγέλλουν τη νέα εξαγγελία μεταφοράς της δίκης και επιμένουν αδιαπραγμάτευτα στην άμεση, πλήρη και οριστική διεξαγωγή της στο φυσικό της χώρο, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ