Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά να έχουν οι δήμοι την αρμοδιότητα για τα νηπιαγωγεία

Στο πλαίσιο της κοινής στάσης, που αναδείχθηκε στην προχτεσινή συνάντηση Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ΠΟΕ ΟΤΑ, το συλλογικό όργανο των δήμων, στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει τα προνήπια στα νηπιαγωγεία. Μάλιστα, επ' ευκαιρία αυτής της εξέλιξης, η ΚΕΔΕ επανέφερε το αίτημα που είχε διατυπώσει σε συνέδριό της στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, με το οποίο ζητά τη μεταφορά των νηπιαγωγείων, μεταξύ άλλων δομών, στους δήμους, κάτι που σημαίνει την παραπέρα υποβάθμιση του παιδαγωγικού έργου, την εμπορευματοποίηση και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Να σημειώσουμε ότι τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ και «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (πρώην ΠΑΣΚ) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που «προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία. Για να μη θεσμοθετηθεί δίχρονη Προσχολική Αγωγή», κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ), με αφορμή την προχτεσινή συνάντηση που είχαν με την ΚΕΔΕ. Οπως κατήγγειλε επίσης και την πολιτική της κυβέρνησης, που, όπως και οι προηγούμενες, δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με την ταυτόχρονη κάλυψη όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η χτεσινή συνεδρίαση ανέδειξε εκ νέου τις ευθύνες και της ΚΕΔΕ για την κατάσταση σήμερα στην Προσχολική Αγωγή, αφού τα προβλήματα που διαπιστώνει είναι απόρροια και της δικής της συναίνεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική που στερεί το σχετικό δικαίωμα από το σύνολο των παιδιών. Θυμίζουμε την απόλυτη συμφωνία της στο πέρασμα των κρατικών παιδικών σταθμών στους δήμους, που είχε ως συνέπεια την επιβολή τροφείων, τη συναίνεσή της στην πολιτική περιορισμού των προσλήψεων και εργαζομένων πολλών ταχυτήτων και βέβαια στις περικοπές των πόρων των δήμων, που έχουν οδηγήσει, ανάμεσα σε άλλα, και σε κλείσιμο παιδικών σταθμών, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται η πλειοψηφία των αναγκών, και σε υποβάθμιση του παρεχόμενου έργου.

Κατά τ' άλλα, η ΚΕΔΕ στη χτεσινή της συνεδρίαση εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και αναμένει τις περαιτέρω ενέργειες για να καθορίσει τη στάση της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναστολή εφαρμογής για φέτος σε πέντε δήμους (2020-07-14 00:00:00.0)
Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης για την αδιέξοδη κατάσταση στα νηπιαγωγεία (2019-06-15 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας συλλόγων εκπαιδευτικών (2018-05-03 00:00:00.0)
Διεκδικούν πραγματική δίχρονη Προσχολική Αγωγή (2018-05-02 00:00:00.0)
Να μπουν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία (2018-04-15 00:00:00.0)
Για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή (2017-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ