Πέμπτη 11 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνάντηση με τους πρόσφυγες του καταυλισμού στο Κουτσόχερο

Σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το Εργατικό Κέντρο ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για την επίλυσή τους

Eurokinissi

Τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν και στα οποία χρειάζεται να δοθούν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το δήμο Λάρισας, έθεσαν οι πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Κουτσόχερου στη Λάρισα, σε πρόσφατη επαφή που είχαν με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Τα κυριότερα προβλήματα επιγραμματικά αφορούν: Στην ποιότητα του πόσιμου νερού. Στη σίτιση. Από την 1η Μάη που το συσσίτιο σταμάτησε, το χρηματικό ποσό που δίνεται σε κάθε άτομο ή οικογένεια για τη διατροφή τους (310 ευρώ το μήνα για μια 4μελή οικογένεια και 550 για 7μελή), δεν επαρκεί. Στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, μετά τη λήξη της σύμβασης με εταιρεία καθαρισμού. Στην υγειονομική κάλυψη. Γιατρός υπάρχει μόνο πρωινές ώρες, ενώ προβληματική είναι και η μετακίνηση ασθενών προς και από τα νοσοκομεία, με δεδομένο ότι οι πρόσφυγες δεν διαθέτουν δικά τους μεταφορικά μέσα. Στη μετακίνηση προς την πόλη της Λάρισας. Τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν με τα πόδια στο χωριό Μάνδρα, όπου παίρνουν λεωφορεία της γραμμής των Τρικάλων.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας απαιτεί: Να γίνουν άμεσα αναλύσεις από ΔΕΥΑΛ, ΚΕΕΛΠΝΟ, για να δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις για το αν το νερό στον καταυλισμό είναι κατάλληλο ή όχι προς πόση. Να αυξηθεί το χρηματικό ποσό που δίνεται, προκειμένου να μπορούν όλοι να εξασφαλίσουν την κανονική σίτισή τους. Να λυθεί, με ευθύνη του δήμου, το πρόβλημα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων. Να υπάρχει παρουσία γιατρού και το απόγευμα, καθώς και μεταφορά ασθενών από και προς τον καταυλισμό με ασθενοφόρο. Να δοθεί άδεια από την Περιφέρεια για δρομολόγηση αστικού λεωφορείου που θα κάνει καθημερινά ορισμένα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των προσφύγων.

Το ΕΚΛ ζητάει επίσης: Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου στην κατεύθυνση απεγκλωβισμού και μετάβασης των προσφύγων στη χώρα που επιθυμούν. Να γίνει μεταφορά όλων των προσφύγων, είτε σε κατάλληλα διαμερίσματα με βάση το πρόγραμμα της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, είτε σε άλλο στεγασμένο κατάλληλο χώρο, γιατί ο χώρος που είναι εγκατεστημένοι δεν είναι κατάλληλος. Καμιά συμμετοχή ΜΚΟ στο θέμα των προσφύγων, την ευθύνη να έχουν το κράτος και οι υπηρεσίες του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας (2020-10-30 00:00:00.0)
Πολικές ζώνες ακατάλληλες για να ζουν άνθρωποι (2017-01-06 00:00:00.0)
«Οχι» στα γκέτο, «ναι» στην αξιοπρεπή στέγαση των προσφύγων (2016-07-16 00:00:00.0)
Φίδια και σκορπιοί στο στρατόπεδο προσφύγων (2016-05-13 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες (2016-04-15 00:00:00.0)
"Χόρτασαν" μόνο από τις κυβερνητικές υποσχέσεις (1996-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ