Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μαχητική πορεία στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης

Μαχητική πορεία στους δρόμους της Πολίχνης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης 9 Μάη οι Οργανώσεις Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Η πορεία ξεκίνησε από το δημοτικό κινηματοθέατρο «Τζένη Καρέζη», στην Πολίχνη, και πέρασε από όλες της γειτονιές της περιοχής.

Το κεντρικό πανό έγραφε: «9 Μάη Αντιφασιστική Νίκη των λαών -Την τύχη των ΝΑΖΙ θα έχουν οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών».

Με την κινητοποίησή τους αυτή οι κομμουνιστές αποκάλυψαν το πρόσωπο του φασισμού, που ενσωματώνει ό,τι πιο αντιδραστικό έχει παραχθεί στην αστική ιδεολογία και πολιτική, καθώς και το σύστημα που τον γεννά, το σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανεργίας, τον καπιταλισμό.

Αποκάλυψαν επίσης την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που επιτίθεται στους φτωχούς, σε μετανάστες και Ελληνες εργάτες. Που υμνεί όσους αιματοκύλησαν το λαό μας, τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες και τους συνεργάτες τους την περίοδο '40-'44.

Κάλεσαν το λαό και τη νεολαία της δυτικής Θεσσαλονίκης να απομονώσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, τους ιδεολογικούς απογόνους των ναζί, να «μην μπορούν να σταθούν σε κανένα χώρο δουλειάς, σε κανένα σχολειό, σε καμιά λαϊκή γειτονιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ