Παρασκευή 12 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα

ΑΓΚΥΡΑ.--

Την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου τύπου Bora, με βεληνεκές 280 χιλιόμετρα, ανακοίνωσε χτες η Τουρκία, με τον υπουργό Αμυνας, Φικρί Ισίκ, να τονίζει: «Η Τουρκία τώρα κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Κερδίσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση». Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μια περίοδο που η Αγκυρα επιδιώκει την ολόπλευρη «ανακαίνιση» της στρατιωτικής της μηχανής, στο φόντο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αλλά και των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγές, αφού πάνω από το 60% των «αμυντικών» αναγκών της καλύπτεται από την εγχώρια βιομηχανία.

Ο Ισίκ εξήγησε ότι η δοκιμαστική εκτόξευση έγινε στη βόρεια επαρχία Σινώπη με κατεύθυνση προς τη Μαύρη Θάλασσα και η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η τουρκική «Ροκετσάν».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέφρασε με ανακοίνωσή του «λύπη» για το ότι η Γερμανία χορήγησε άσυλο σε στρατιωτικούς που η Αγκυρα κατηγορεί ως μέλη της FETO και κατά συνέπεια ως συνεργούς στην απόπειρα πραξικοπήματος. Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι «η απόφαση θα βλάψει τις πολυδιάστατες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στη νοτιοανατολική περιοχή Σιρνάκ, οι αρχές κατήσχαν ένα αντιαεροπορικό σύστημα τύπου SA-16, ρωσικής κατασκευής. Επικαλούμενα το υπουργείο, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αυτό εντοπίστηκε σε ένα όρυγμα μισού χιλιομέτρου που χρησιμοποιούσαν δυνάμεις του PKK.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ