Τρίτη 16 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Στάσεις εργασίας αντί για απεργία από τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες

Να δώσουν απάντηση με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία καλούν τους εργαζόμενους οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Για άλλη μια φορά, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες εμποδίζουν τη συμμετοχή του κλάδου στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης, παίρνοντας αποφάσεις για στάσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 17/5, στο μετρό και τον ηλεκτρικό αποφασίστηκε να γίνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Στα τρόλεϊ θα γίνει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Στα λεωφορεία η στάση εργασίας θα γίνει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Επιπλέον, θα γίνουν στάσεις εργασίας σήμερα, Τρίτη, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και την Πέμπτη 18/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο τραμ δεν είχε ληφθεί κάποια απόφαση μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει τις πλειοψηφίες των σωματείων της ΟΣΥ (οδικές συγκοινωνίες), που «με νύχια και με δόντια κάνουν ό,τι μπορούν να μην υπάρξει αγωνιστική απάντηση του κλάδου».

Ακόμα, για τη στάση των πλειοψηφιών στη ΣΤΑΣΥ (μέσα σταθερής τροχιάς) ο Σταύρος Κατσιγιάννης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΛΜΑ και της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, επισημαίνει: «Αφουγκραζόμενες οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, στα σωματεία "Ενωση" στον ΗΣΑΠ και ΣΕΛΜΑ στο μετρό, την ανάγκη για στήριξη των κυβερνητικών επιλογών, στο νέο κύμα αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, ακόμα μια φορά τορπιλίζουν την 24ωρη πανελλαδική απεργία, στο όνομα τάχα της μεταφοράς των απεργών στις συγκεντρώσεις. Ο ισχυρισμός τους είναι προκλητικός και ανυπόστατος γιατί η επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας κατά πρώτο λόγο κρίνεται στο να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τη μεταφορά των απεργών, τότε θα αποδέχονταν σχέδιο της ΔΑΣ για συγκεκριμένα απεργιακά δρομολόγια. Οι συνάδελφοι να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, στον παλιό και νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, συμμετέχοντας με 24ωρη απεργία στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ