Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Νέες κυβερνητικές δεσμεύσεις στήριξης των μεγαλοξενοδόχων

Δεσμεύσεις ενώπιον των μεγαλοξενοδόχων ανέλαβε η υπουργός Τουρισμού, Ελ. Κουντουρά, από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και με «ζεστό» χρήμα μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και με την υιοθέτηση νέας τουριστικής νομοθεσίας, η οποία θα διευκολύνει τη λειτουργία του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων, συμπληρώνοντας το υπόλοιπο αντεργατικό πλαίσιο που διατηρεί άθικτο και επεκτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πάνω στο οποίο βασίζονται τα «ρεκόρ» της καπιταλιστικής κερδοφορίας στον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός ανέφερε πως στις προτεραιότητες του υπουργείου συγκαταλέγεται η ολοκλήρωση του έργου της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας, ώστε να υπάρξει «ένα πλήρες συνολικό και σύγχρονο πλαίσιο ξεκάθαρων δραστηριοτήτων στον τομέα του τουρισμού». Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει νέο νομοσχέδιο που θα καλύψει όλα τα κενά στο σύνολο της τουριστικής νομοθεσίας, σε συνέχεια του μέχρι σήμερα νομοθετικού έργου σχετικά με θέματα αδειοδοτήσεων και προδιαγραφές λειτουργίας για τα χιονοδρομικά, τα κάμπινγκ, τα ορειβατικά καταφύγια, τις ιαματικές εγκαταστάσεις, καθώς και για τα καταλύματα, τα τουριστικά γραφεία και όλους τους επιμέρους κλάδους. Δεσμεύτηκε επίσης για την πλήρη αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, για τη στήριξη του τουρισμού, ενώ παρεμβάσεις θα υπάρξουν και στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

Η υπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι το 2017 έχει ξεκινήσει με «θεαματική αύξηση» των προκρατήσεων στα ξενοδοχεία, που φτάνουν και το 70%, αποτέλεσμα της «σκληρής και στοχευμένης δουλειάς» του υπουργείου, αναφέρθηκε στις 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις με χώρες του εξωτερικού και τις 6.000 νέες πτήσεις στα εγχώρια περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ σημείωσε ότι επόμενος στόχος είναι «ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο».

Είπε ακόμη ότι στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού υποβλήθηκαν το 2016 142 φάκελοι για νέα και υφιστάμενα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων άνω των 300 κλινών, για ειδικές τουριστικές υποδομές και για τέσσερα νέα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης, ενώ μέχρι τον περασμένο Μάρτη υποβλήθηκαν προς ένταξη στον «αναπτυξιακό νόμο» 251 προτάσεις για ξενοδοχειακές επενδύσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 50% της συνολικής αξίας των προτάσεων. Επίσης, η υπουργός ανέφερε ότι μεγάλοι όμιλοι διερευνούν επενδυτικές ευκαιρίες σε μαρίνες, θεματικά πάρκα κ.α.

Από το ίδιο βήμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, ανάμεσα σε άλλα, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών συντελεστών στον τουριστικό κλάδο μέσω «στοχευμένων φορολογικών ελαφρύνσεων», μέσω της περιστολής της φοροδιαφυγής, αλλά και της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ