Σάββατο 20 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιλαϊκό σχέδιο για την «επόμενη μέρα» του κεφαλαίου

Προβλέπει έμμεσες και άμεσες ενισχύσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, που αυξάνουν την εκμετάλλευση και συνθλίβουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Την «Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2021» διαμορφώνουν από κοινού κυβέρνηση - κουαρτέτο και ΣΕΒ, με στόχο την προσέλκυση κερδοφόρων ξένων επενδύσεων, για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Ειδικό βάρος στη στρατηγική κυβέρνησης - κεφαλαίου κατέχουν η γεωστρατηγική θέση της χώρας και ο στόχος της αστικής τάξης να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή, με ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, η στρατηγική ανάπτυξης «θα πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία, μέσα στα επόμενα 2 - 3 χρόνια, ενός ελκυστικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος» σε κλάδους με κερδοφόρα προοπτική.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο ΣΕΒ ζητάει παραπέρα μείωση της φορολογίας και των εργοδοτικών εισφορών, «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, μεγαλύτερη κρατική στήριξη και φτηνότερο τραπεζικό δανεισμό, μείωση του ενεργειακού κόστους.


ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ