Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Ρεκόρ θυμάτων μεταξύ αμάχων από τις βόμβες των ΗΠΑ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στο «συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους» πραγματοποίησαν από τις 23 Απρίλη έως τις 23 Μάη τις πιο αιματηρές για τους αμάχους αεροπορικές επιδρομές από το 2014, εκτίμησε χτες το αντικυβερνητικό συριακό «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, επικαλούμενο στοιχεία από τοπικές πηγές.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της παραπάνω οργάνωσης ανέφερε ότι από τις επιδρομές των ΗΠΑ σκοτώθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα 225 άμαχοι, εκ των οποίων 44 παιδιά και 36 γυναίκες. Αυτός ο απολογισμός θυμάτων μεταξύ αμάχων θεωρείται ο βαρύτερος της τελευταίας τριετίας.

Νωρίτερα, χτες, η συριακή δημόσια τηλεόραση μετέδωσε έκρηξη κοντά στο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην κεντρική πόλη Χομς, με αποτέλεσμα το θάνατο «αρκετών ανθρώπων» και καταστροφή παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού από πυροτεχνουργούς του συριακού στρατού κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

Τέλος, στη Νέα Υόρκη ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Τζαν Κούμπις, ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, υποστήριξε ότι «επίκειται η πλήρης ανακατάληψη της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ από τις ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους και πως οι μέρες των τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους" είναι μετρημένες». Ο ίδιος σημείωσε, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι, πως τα επόμενα βήματα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας θα είναι η «εξασφάλιση» των συνόρων του Ιράκ με τη Συρία και η ανακατάληψη των κυβερνείων στις επαρχίες Ανμπαρ και Νινευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ