Τετάρτη 24 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ιδια φιλομονοπωλιακή πολιτική

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στην «πεπατημένη» της αντιλαϊκής πολιτικής βαδίζει η κυβέρνηση Τραμπ, με το σχέδιο του νέου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού που κατέθεσε χτες. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν μεγάλες περικοπές στις υπηρεσίες υγείας των φτωχότερων και ηλικιωμένων Αμερικανών (Medicaid) κατά 800 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη 10ετία. Επιδιώκει να περιορίσει δραστικά τον αριθμό των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, δυσκολεύοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους, προωθεί την κατά 29% μείωση των κουπονιών σίτισης και άλλων επισιτιστικών παροχών που αφορούν 44 εκατομμύρια. Επιπλέον, εκτιμά ότι, παρά τη μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 15% από το 35%, θα καταφέρει να συγκεντρώσει από φόρους 328 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σχεδιάζεται, επίσης, η μείωση της χρηματοδότησης προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων κατά 31%, με αποτέλεσμα την απώλεια πάνω από 3.800 θέσεων εργασίας ατόμων που δουλεύουν σήμερα στην ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (ΕΡΑ).

Αντίθετα, γενναιόδωρες αυξήσεις προβλέπονται σε κονδύλια για την άμυνα, για στρατιωτικά εξοπλιστικά πακέτα, για την πρόσληψη 56.400 νεοσύλλεκτων το 2018 αλλά και κονδύλι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανέγερση τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Επιπροσθέτως, προβλέπονται δαπάνες 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή υποδομών, όπως δρόμοι, γέφυρες, αεροδρόμια, δίκτυα μεταφορών κ.ά.

  • Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς, αρνήθηκε κατ' επανάληψη χτες να αποκαλύψει κατά πόσο ο Πρόεδρος Τραμπ είχε ζητήσει τη βοήθειά του για να παρεμποδίσει την έρευνα του FBI για τις πιθανές σχέσεις μεταξύ της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ