Παρασκευή 26 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ «ΠΗΓΑΣΟΥ»
Καμιά πίστωση χρόνου σε εργοδοσία, κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τους

Κάλεσμα να μη δοθεί καμία πίστωση χρόνου, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός και να κλιμακωθεί ο αγώνας για την καταβολή των δεδουλευμένων και την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, απευθύνει στους εργαζόμενους στον «Πήγασο» το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, με νέα παρέμβασή του σχετικά με τις εξελίξεις στο συγκρότημα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της «τριμερούς συνάντησης» που έγινε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει πως αυτή «αξιοποιείται από την κυβέρνηση και την εργοδοσία ως στάχτη στα μάτια των εργαζομένων. Οι δήθεν δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι τόσο αξιόπιστες, όσο ήταν και οι υπόλοιπες φιλεργατικές δεσμεύσεις της πριν τα δύο μνημόνια που υπέγραψε. Στόχο έχει να παγώσουν οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν δυναμικά και να επικρατήσει η "εργασιακή ειρήνη"».

«Αυτή η πρόσκληση για "εργασιακή ειρήνη"», τονίζει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «που για πρώτη φορά έκανε ο εργοδότης ως καλεσμένος στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, έχει υποστηρικτές το υπουργείο Εργασίας καθώς και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που καλούν τους εργαζόμενους σε στάση αναμονής. Οι πλειοψηφίες που διοικούν την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ και την ΕΤΗΠΤΑ με τη στάση τους υπηρετούν αυτό που ζητά ο Μπόμπολας, τη σιγή νεκροταφείου. Κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τις συλλογικές διαδικασίες, τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, την οργάνωση της πάλης τους (...) Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία στελέχους της "Πήγασος" σε προηγούμενη συνέλευση πως ο τρόπος για να σπάσει η απεργία, όπως πάσχιζαν, τους υποδείχτηκε από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ (!), ο οποίος τους είπε να μαζέψουν υπογραφές. Στην τελευταία συνέλευση των εργαζομένων (που εξαναγκάστηκαν να συμμετάσχουν οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ) δεν δίστασαν ξανά να βάλλουν κατά των απεργιών. Μάλιστα, γνωρίζοντας πως η εργοδοσία μία μέρα πριν είχε πάρει 5 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση ποσοστού του "MEGA", δήλωσαν ευθαρσώς πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αγώνες. Δηλαδή, θέλησαν να επιβάλουν αυτό που ζητούν ο εργοδότης και η κυβέρνηση».

«Αυτό που χρειάζεται τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση, «είναι να γίνουν γρήγορα και αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και την ανασύνταξη των εργαζομένων στην "Πήγασος", να μη μείνει κανένας ασυνδικάλιστος. Να παλέψουμε για την αλλαγή των συσχετισμών στις Ενώσεις ώστε να πάψουν να είναι όργανα υποταγής των εργαζομένων, αλλά να οργανώνουν την πάλη τους σε συμπόρευση με όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα. (...) Τώρα, πρέπει να συντονιστούν οι εργαζόμενοι της "Πήγασος" με αυτούς του "MEGA", του ΔΟΛ, των Πρακτορείων Τύπου και της "Ιριδας", που έχουν τα ίδια προβλήματα. Μόνο έτσι θα δώσουμε δύναμη στη δύναμή μας. (...) Τα παραδείγματα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα Πρακτορεία, την "Ιριδα" κ.α. δείχνουν το δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ