Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση στα έργα ανακαίνισης στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Οι εργαζόμενοι συγκρότησαν τριμελή εργοταξιακή επιτροπή και ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση στον Αστέρα Βουλιαγμένης
Σε Γενική Συνέλευση και στην εκλογή τριμελούς εργοταξιακής επιτροπής προχώρησαν, χτες, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, οι εργαζόμενοι στο έργο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Επίσης, χτες, ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας καθώς η εργοδοσία τούς οφείλει δεδουλευμένα δύο μηνών, ενώ παράλληλα απαιτούν την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου τους, η οποία έγινε ύστερα από τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος στο Συνδικάτο για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο έργο.

«Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας», τονίζει το Συνδικάτο, «που προκειμένου να έχει κέρδη ξεζουμίζει τους εργαζόμενους και την καλούμε να εξοφλήσει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων που επιχείρησε η εργοδοσία, αφού όταν εργαζόμενος στο συγκεκριμένο έργο ήρθε σε επαφή με το Συνδικάτο, τον απέλυσε με διάφορα αστήρικτα κι απαράδεκτα προσχήματα. Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν θα περάσει!».

Αγωνιστική παρέμβαση και στα 8μηνα στο δήμο Αχαρνών

Κινητοποίηση έγινε χτες και από οικοδόμους που απασχολούνται μέσω 8μηνων προγραμμάτων στο δήμο Αχαρνών. Με μπροστάρη την Επιτροπή Αγώνα που έχουν εκλέξει, έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δήμο διεκδικώντας τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, όπως παροχή μέσων ατομικής προστασίας κ.ά.

Το Συνδικάτο με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα τους και σημειώνει ότι «τέτοιου είδους προγράμματα όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την ασφαλή εργασία για τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ