Τρίτη 30 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΤΗΠ
Μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Με μια μαζική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση έκανε τον απολογισμό της δράσης του για τα τελευταία δύο χρόνια το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), θέτοντας παράλληλα στόχους για την ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις από κάθε χώρο δουλειάς του κλάδου. Στη συνέλευση που έγινε την Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου να γίνουν από τις 7 έως τις 16 Ιούνη και εξέλεξαν την εφορευτική επιτροπή.

Ο πρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, Αλέκος Περράκης, επισήμανε πως η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση δείχνει πως το Συνδικάτο έχει αποκτήσει σημαντικές «ρίζες» στους χώρους δουλειάς. Το ίδιο έδειξαν οι δεκάδες ομιλίες που έγιναν, μεταφέροντας τα προβλήματα των εργαζομένων, την παρέμβαση της εργοδοσίας, τις κινητοποιήσεις και την προσπάθεια οργάνωσης σε μια σειρά από χώρους δουλειάς.

Η συνέλευση υιοθέτησε επίσης: Ψήφισμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και υπέρ της συμμετοχής του Συνδικάτου στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 24/6 στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη. Ψήφισμα ενάντια στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Ψήφισμα της Σωματειακής Επιτροπής της «Vodafone» στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν ενάντια στη μείωση του χρόνου του διαλείμματος και συνεχίζονται με πλαίσιο που επεκτάθηκε και σε άλλα αιτήματα των εργαζομένων.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη Γενική Συνέλευση θα δημοσιευθεί στον «Ριζοσπάστη» την Πέμπτη, στο 4σέλιδο «Εργαζόμενοι και Λαϊκή Συμμαχία».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ