Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πέρα από τα σύνορα»

Η Μαρία Φαραντούρη παρουσιάζει στο Ηρώδειο, στις 19 Ιούνη, το πρωτότυπο έργο που έγραψε για τη φωνή της ο Τούρκος συνθέτης Τζιχάν Τούρκογλου, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Στο μουσικό αυτό ταξίδι με τον γενικό τίτλο «Πέρα από τα σύνορα» συναντώνται μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική. Σ' αυτόν τον μοναδικό συγκερασμό ηχοχρωμάτων συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ διεθνούς φήμης, όπως η Ανια Λέχνερ (βιολοντσέλο), Μέρι Βαρντάνιαν (κανονάκι), Χρήστος Μπάρμπας (νέι), Ιζέτ Κιζίλ (κρουστά) και ο συνθέτης του έργου Τζ. Τούρκογλου (φωνή, σάζι και κοπούζ).

Στο δεύτερο μέρος, η Μ. Φαραντούρη συναντά στη σκηνή τη διάσημη Kαταλανή τραγουδίστρια Μαρία ντελ Μαρ Μπονέτ σε τραγούδια ισπανικά, καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ντάνι Εσπάσα (πιάνο και ακορντεόν), Τζόρντι Γκασπάρ (κοντραμπάσο), Τομπάλ Ρεντέρο (αρχιλαούτο και μπαντουρία), Αντόνιο Σάντσεθ (κρουστά).

Το κοντσέρτο θα ηχογραφηθεί ζωντανά στο Ηρώδειο από την παγκοσμίου φήμης γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Μάνφρεντ Αϊχερ. Η συναυλία είναι μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ