Πέμπτη 1 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Τρωική Συλλογή της Σ. Σλίμαν στο Μουσείο

Το «Αθέατο Μουσείο» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου υποδέχεται «την Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλίμαν». Πρόκειται για πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλίμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρήθηκαν μετά το θάνατό του από την Σοφία Σλίμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλίμαν» αναδύθηκε την περασμένη Δευτέρα στην «αίθουσα του βωμού» και θα παραμείνει εκεί έως την Κυριακή 30 του Ιούλη. Το Αθέατο Μουσείο είναι δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του...

Την Παρασκευή 9 και την Κυριακή 11 του Ιούνη, αλλά και στις 14, 16 και 23 του Ιούλη, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλίμαν, που βρίσκεται σε μεγάλα μουσεία του κόσμου.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ