Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Συσκέψεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης κατά της ανεργίας

Συνεχίζονται οι συσκέψεις για την προετοιμασίας της νέας λαϊκής κινητοποίησης κατά της ανεργίας, που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων την Κυριακή 25 Ιούνη, στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, με πορεία αγώνα που θα ξεκινήσει από την πλατεία Γεωργίου το πρωί της ίδιας μέρας.

Προχτές το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν τρεις προγραμματισμένες συσκέψεις στο Νότιο και το Αρκτικό Διαμέρισμα και στη Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδας, με τη συμμετοχή δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, εκπροσώπων Συλλόγων και κατοίκων.

Σε παρέμβασή του στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Οβρυά, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος. Να παλέψει για το δίκιο του. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Ο λαός και η νεολαία της πόλης μας πρέπει να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό "παρών", να πλημμυρίσουν τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Θα είμαστε όλοι εκεί, για να παλέψουμε ενάντια στην ανεργία, για σταθερή απασχόληση, για προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους».

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Νότιο Διαμέρισμα, με μαζική συμμετοχή κατοίκων, όπου σε παρέμβασή της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τόνισε: «Φιλοδοξία της δημοτικής αρχής είναι τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της νεολαίας να γίνουν πρωταγωνιστές στην προετοιμασία και την οργάνωση της νέας μεγάλης κινητοποίησης. Επιδιώκουμε να γενικευτεί η συζήτηση, να ενταθούν ο προβληματισμός και η "ζύμωση", για να σηκώσει ψηλά το "μπόι" του ο λαός, μαζί με το δίκιο του. Να στοχεύσει σταθερά τον ένοχο. Την αστική πολιτική και την εξουσία της».

Στη σύσκεψη που οργανώθηκε στο Αρκτικό Διαμέρισμα, οι αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Διονύσης Πλέσσας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των Συλλόγων και τους κατοίκους για τη λαϊκή κινητοποίηση, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών αποτελεί τη σταθερή προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες της για να πάρουν ανάσες οι λαϊκές οικογένειες, οι άνεργοι που ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ