Παρασκευή 2 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική ο Λ. Παπαδήμος

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φέρεται να επιβεβαιώνει στην κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές, όσα ήδη γνώριζαν για την επίθεση εναντίον του με παγιδευμένο φάκελο. «Ρώτησα αν είχε ελεγχθεί η αλληλογραφία και μου είπαν πως είχε ελεγχθεί», φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική, από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου παραμένει για νοσηλεία. Φέρεται, δε, να μη θυμάται το όνομα του αναγραφόμενου ως αποστολέα. Οπως δήλωσε, η αλληλογραφία που πηγαίνει στο σπίτι του παραλαμβάνεται από αστυνομικό της συνοδείας του και σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταφέρεται στη Βουλή όπου ελέγχεται στα μηχανήματα X-RAY και κατόπιν του παραδίνεται. Το ίδιο συνέβη και τη μέρα του χτυπήματος. Η αλληλογραφία του στην Ακαδημία Αθηνών, όπου είναι πρόεδρος, ελέγχεται στα ειδικά μηχανήματα της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όπως φέρεται να κατέθεσε, ο Λ. Παπαδήμος μπήκε στο αυτοκίνητό του και είδε την αλληλογραφία δίπλα του. Με τη βεβαιότητα ότι είχε ελεγχθεί πήρε τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, που νόμισε πως περιείχε κάτι που έμοιαζε με κουτί CD και τον άνοιξε στα πόδια του, με αποτέλεσμα να γίνει η ανάφλεξη της εκρηκτικής ύλης και να τον τραυματίσει. Ο φάκελος είχε φτάσει ταχυδρομικώς στις 24/5, στο σπίτι του Λ. Παπαδήμου και ο ταχυδρόμος τον άφησε στο πεζοδρόμιο μπροστά στην άδεια σκοπιά.

Εξάλλου, συνεχίζεται η νοσηλεία του πρώην πρωθυπουργού στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται καλή. Στη ΜΑΦ τον επισκέπτεται καθημερινά, και σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα του επισκεπτηρίου, η σύζυγός του, Σάνα Ινγκραμ. Οι θεράποντες χειρουργοί παρακολουθούν με καθαρισμούς και αλλαγές το βαθύ τραύμα που έχει στον δεξί μηρό του, το οποίο προκλήθηκε από την έκρηξη του φακέλου που κρατούσε. Ο Λ. Παπαδήμος παίρνει ισχυρή ενδοφλέβια αντιβίωση. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι το επόμενο 24ωρο, κι εφόσον η κατάστασή του παραμένει στο ίδιο σταθερό επίπεδο, να εξέλθει από τη ΜΑΦ για να συνεχιστεί η νοσηλεία του σε θάλαμο του 10ου ορόφου του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περισσότερα μέτρα ασφαλείας στη Βουλή (2017-05-31 00:00:00.0)
Νέα στοιχεία για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο (2017-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ