Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας

Το κορυφαίο πολυφωνικό αντάμωμα κάθε χρόνο στην Αθήνα, η μεγαλύτερη εκδήλωση του Πολυφωνικού Καραβανιού κάθε χρόνο στην πόλη, με τη συμμετοχή δεκαέξι πολυφωνικών ομίλων, ηπειρώτικης κομπανίας και θρακιώτικης ζυγιάς - με τη μεγαλύτερη, παρά ποτέ άλλοτε, συμμετοχή - γίνεται το Σάββατο 10 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.

Ανω Δερόπολη, Ανω Πωγώνι, Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», Αετόπετρα, «Δελβινιώτικα», «Ισοκράτισσες», Εργαστήρι Πολυφωνίας Π.Σ.Ε., Λαογραφικός Ομιλος Βορειοηπειρωτών «Χάονες», Πολιτιστική Ενωση Βουθρωτού, Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος «Δερόπολη», «Πολύφωνο» (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης») θα είναι μαζί μας, με τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας. Μαζί μας, επίσης, οι LOT KURBETI (Αλβανία) και οι RHODINA (Βουλγαρία) καθώς και οι «Ιώ» σε διφωνίες από τον Βώλακα Δράμας, Κέρκυρα και την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. Η γιορτή των φωνών κορυφώνεται με χορό - με προεξάρχουσα την ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τη θρακιώτικη ζυγιά του Χρίστου Δανάκη.

Η γιορτή αυτή αποτελεί την κορύφωση της «ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ 2017», ενός πλουσιότατου κύκλου εκδηλώσεων και δράσεων που ολοκληρώνεται λίγο πριν το θερινό ηλιοστάσιο. Και η άνοιξη αυτή ήταν πλουσιότατη για το πολυφωνικό τραγούδι, με μια εξαιρετική άγρα πολυφωνίας, που συμπεριέλαβε την εκδήλωση - αφιέρωμα στα Πολυφωνικά Τραγούδια της Ανω Δερόπολης (20 Μάρτη, Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»), την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη «ΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ» (1η Απρίλη, ΕΡΤ), το Εργαστήρι Πολυφωνίας και τις συναυλίες της «Χαονίας» στο Βερολίνο (27 Απρίλη - 2 Μάη), τον δεύτερο γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού (14 Μάη, στην Αθήνα στον λόφο των Μουσών με διπλάσια συμμετοχή ομίλων και κόσμου), το Ανοιξιάτικο Πολυφωνικό Καραβάνι 2017 σε Βώλακα Δράμας, νότια Βουλγαρία, Μαυρολεύκη - Αναστενάρια, Κερκίνη (20 - 23 Μάη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ