Πέμπτη 8 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ορνιθες» του Αριστοφάνη

Την κωμωδία «Ορνιθες» του Αριστοφάνη παρουσιάζουν οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης. Η παράσταση ανεβαίνει σε διδασκαλία των Τσέζαρις Γκραουζίνις, Κωνσταντίνας Μάντζαρη και Ολγας Σπυράκη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι, που παραχώρησε ο Γιώργος Χατζιδάκις. Η παράσταση, η οποία ξεκίνησε χτες, ολοκληρώνεται σήμερα στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, στις 21.30.

Η παράσταση είναι μία υπόκλιση της νέας γενιάς ηθοποιών στη σπουδαιότερη ίσως παραγωγή του Θεάτρου Τέχνης, την ιστορική παράσταση «Ορνιθες», που ανέβηκε το 1959, σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν και έντυσε μουσικά ο Μάνος Χατζιδάκις.

Φαντασία και πραγματικότητα, άνθρωποι, θεοί και πουλιά μπλέκονται μοναδικά σε έναν κόσμο που έχει τη γοητεία του παιχνιδιού και του ονείρου. Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο Αθηναίων πολιτών που εγκαταλείπουν την πόλη τους για να αναζητήσουν μια φανταστική πολιτεία και να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο. Πετώντας ανακαλύπτουν τη χώρα των πουλιών, την Νεφελοκοκκυγία...

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δελτία εισόδου υπάρχουν στο ταμείο του θεάτρου «Απόλλων» (τηλ. 2610.273.613).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ